Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lauwe ontvangst Takeaway op Damrak

Lauwe ontvangst Takeaway op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak ging het aandeel van maaltijdbezorger Takeaway woensdag onderuit na tegenvallende resultaten. De Amsterdamse aandelenbeurs schommelde rond de slotkoers van een dag eerder. Ook de andere Europese beurzen bleven dicht bij huis. Beleggers kregen opnieuw een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen, waaronder van ING.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel onveranderd op 527,49 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 805,11 punten. De beurzen in Parijs en Londen daalden tot 0,2 procent. Frankfurt dikte 0,2 procent aan.

Grootste daler in de AEX was oliedienstverlener SBM Offshore met een verlies van 1,3 procent. ING zakte 0,6 procent ondanks beter dan verwachte resultaten. De bank boekte in het tweede kwartaal meer winst dan een jaar geleden en zag zijn klantenbestand behoorlijk aandikken.

Vastned

Chipmachinemaker ASML profiteerde van de positieve stemming rondom iPhone-maker Apple, dat met sterke resultaten kwam, en dikte 1 procent aan. In de MidKap behoorde chiptoeleverancier Besi tot de kopgroep met een plus van ruim 2 procent.

Ook Vastned behoorde tot de sterkste stijgers bij de middelgrote bedrijven met een winst van meer dan 2 procent. Het winkelvastgoedfonds haalde in de eerste zes maanden van het jaar meer huur binnen voor zijn winkelpanden. Roestvrijstaalbedrijf Aperam stond onderaan met een min van 1,3 procent.

Takeaway

Bij de kleinere bedrijven ging Takeaway bijna 6 procent onderuit. De maaltijdbezorger zag het verlies in het tweede kwartaal fors oplopen. Het aangepaste bedrijfsresultaat was bovendien significant lager dan verwacht.

In Parijs verloor Société Générale 3,6 procent. De Franse bank zag de winst in het tweede kwartaal van dit jaar flink dalen. Commerzbank daalde 2,2 procent in Frankfurt na zwakke kwartaalcijfers.

Hugo Boss

Hugo Boss steeg meer dan 5 procent. Het Duitse modehuis Hugo Boss heeft de winst in het tweede kwartaal van dit jaar zien vervijfvoudigen, vooral door een sterke vraag in Azië. Lufthansa klom bijna 4 procent. Eurowings, de prijsvechter uit de stal van de Duitse luchtvaartmaatschappij, heeft in het tweede kwartaal winst geboekt. Ook Brussels Airlines en de vrachtafdeling van Lufthansa waren winstgevend.

De euro was 1,1823 dollar waard, tegen 1,1798 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent minder op 48,75 dollar. Brentolie zakte 0,7 procent in prijs tot 51,42 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 AEX in het groen ondanks koersval Akzo en Randstad
  2. 09:09 Randstad flink omlaag in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

873,92 11:37
+7,41 +0,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links