Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'UniCredit dicht bij verkoop probleemleningen'

Gepubliceerd op 2 juli 2020 13:53 | Views: 1.336

ING 23 sep

5,87 -0,07 (-1,19%)

ROME (AFN) - UniCredit staat op een punt om een pluk van zijn probleemleningen te verkopen. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Het gaat in totaal om 1,5 miljard euro aan slechte leningen, waarvan bijna de helft bedrijfsleningen zonder onderpand. Naar verwachting wordt de deal eind deze maand afgerond.

Twee Italiaanse banken Illimity en Guber zijn geïnteresseerd in 700 miljoen euro aan leningen. De gesprekken daarover zijn al in een vergevorderd stadium, aldus de bronnen. Het resterende deel van 800 miljoen euro gaat waarschijnlijk naar Guber en Banca Ifis. Laatstgenoemde is ook een Italiaanse bank die gespecialiseerd is in de opkoop en het beheer van probleemleningen.

UniCredit is al langer bezig om orde op zaken te stellen op zijn balans. Het lukte de financiële instelling zelfs eind maart, tijdens de coronacrisis, om het aandeel probleemleningen in de leningenportefeuille terug te brengen. Momenteel staan zo'n 8 miljard euro aan probleemleningen van UniCredit te koop.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare