Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop op coronavaccin stuwt beurzen

Hoop op coronavaccin stuwt beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen donderdag terrein. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgden voor optimisme bij beleggers. Daarnaast werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag. Op het Damrak werd BAM afgestraft na een winstalarm van de bouwer.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger op 565,86 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 763,10 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen kregen er tot 1,8 procent bij.

BAM raakte 13 procent kwijt en was veruit de grootste daler bij de middelgrote bedrijven. Het bouwbedrijf verwacht in de eerste jaarhelft een verlies voor belastingen te lijden van 130 miljoen tot 150 miljoen euro als gevolg van de problemen door de coronacrisis en de aanhoudende malaise bij het onderdeel BAM International. Het bedrijf liet weten zijn activiteiten buiten Europa af te bouwen.

Basic-Fit sterke stijger in MidKap

Sterkste stijger in de MidKap was fitnessketen Basic-Fit met een plus van 3,5 procent. In de AEX gingen staalconcern ArcelorMittal en ABN AMRO aan kop met winsten van ruim 5 procent. Chipbedrijf ASMI stond onderaan met een verlies van meer dan 2 procent.

TomTom won 2 procent bij de kleinere bedrijven. De navigatiespecialist gaat verkeersinformatie leveren aan het Amerikaanse autoconcern Ford. De twee ondernemingen hebben een meerjarig contract getekend. Laadpalenmaker Alfen zakte 1,5 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO. Op de lokale markt klom Fastned 3,3 procent. De uitbater van snellaadstations neemt het snellaadnetwerk van MisterGreen over voor bijna 2 miljoen euro.

Eigenaar Primark stijgt

In Londen dikte AB Foods ruim 5 procent aan dankzij een positief handelsbericht. De eigenaar van kledingketen Primark sprak van "geruststellende en bemoedigende" verkopen in de afgelopen weken na de heropening van veel van zijn winkels. Wirecard kelderde 26 procent in Frankfurt. De Duitse politie heeft een inval gedaan bij het hoofdkantoor van de door een boekhoudschandaal geplaagde betalingsverwerker.

De euro was 1,1293 dollar waard, tegen 1,1256 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent duurder op 40,05 dollar. Brentolie klom ook 0,6 procent in prijs, tot 42,35 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:12 AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal
  2. 08:15 AEX gaat lagere opening tegemoet en paniekbarometer loopt op 8

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 2 juli 2020 12:01
    quote:

    pietje-2005 schreef op 2 juli 2020 11:58:

    Bemoedigende testresultaten voor wanneer een definitief feit van het hebben van een vaccin wat 'hout zaagt" ?
    Medicijn kan eerder te komen ?
    Gaan geruchten op muurstraat ...., morgen waarschijnlijk al een vaccin beschikbaar aangemengd met bleekmiddel.
  2. kenner66 2 juli 2020 12:26
    Heel die corona paniek was nergens voor nodig geweest ze hadden gewoon de zorgcentra moeten sluiten en mensen met overgewicht en andere problemen in quarantaine moeten plaatsen. Ik heb het zelf ook gehad wel een 2 weken behoorlijk te pakken gehad maar niet meer dan een behoorlijke griep. Nu al weer volop in conditie en nergens meer last van.
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 2 juli 2020 13:01
    Omzet HEMA na dip sterk hersteld

    HEMA zegt dat de verkoop in mei en
    vooral juni sterk hersteld is.In juni
    is de omzet zelfs boven het niveau van
    vorig jaar uitgekomen.Het concern maakt
    daarom geen gebruik van het tweede
    steunpakket van de overheid.

    Blokker-eigenaar Witteveen
    heeft een bod uitgebracht.
  4. [verwijderd] 2 juli 2020 13:56
    hoop, elke keer hoop, allemaal toevallig, elke keer als je tegen een gam aan hangt, of duur laten kopen en dan andere dag gam.

    laatste tijd is het shorts die loodje moeten leggen dit jaar thans. hosanna en bomen tot in de hemel de vs met de dow jones. 4 maand op rij stijging.
    Dalen wat is dat, kennen alleen up stiks.
  5. [verwijderd] 2 juli 2020 14:17
    Ja......en daarom ben ik als 30 jarige sportschool eigenares samen met mijn man al 4 maanden bezig met dit klotevirus kenner66. Het sloopt je......Maar steek je kop maar lekker in het zand. Media praat alleen maar over ouderen en dikke mensen. Of over mensen met een snotneus......

    Google eens op covid en langdurige klachten. Wellicht open dat een klein beetje je ogen....
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

872,29 11:23
-11,78 -1,33%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links