Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM onderuit op groen Damrak na winstalarm

Gepubliceerd op 2 juli 2020 09:14 | Views: 6.841

AEX 23 sep

545,68 +4,90 (+0,91%)

BAM 23 sep

1,07 -0,01 (-0,83%)

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel BAM ging donderdag onderuit op het Damrak na een winstalarm van de bouwer. De Europese beurzen wonnen terrein. Bemoedigende testresultaten van een mogelijk coronavaccin door het Amerikaanse Pfizer en het Duitse BioNTech zorgden voor optimisme op de beursvloeren. Daarnaast werd uitgekeken naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten later op de dag al wordt vrijgegeven in plaats van op vrijdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 564,83 punten. De MidKap won 0,7 procent tot 761,53 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen dikten tot 1,2 procent aan.

BAM kelderde ruim 13 procent en was veruit de grootste daler bij de middelgrote bedrijven. Het bouwbedrijf verwacht in de eerste jaarhelft een verlies voor belastingen te lijden van 130 miljoen tot 150 miljoen euro als gevolg van de problemen door de coronacrisis en de aanhoudende malaise bij het onderdeel BAM International. Het bedrijf liet weten zijn activiteiten buiten Europa af te bouwen.

Altice Europe sterkste stijger in MidKap

Sterkste stijger in de MidKap was kabel- en telecombedrijf Altice Europe met een plus van dik 3 procent. In de AEX ging vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield aan kop met een winst van 3,8 procent. Chipbedrijf ASMI stond onderaan met een verlies van 1,6 procent.

TomTom won 3 procent bij de kleinere bedrijven. De navigatiespecialist gaat verkeersinformatie leveren aan het Amerikaanse autoconcern Ford. De twee ondernemingen hebben een meerjarig contract getekend. Laadpalenmaker Alfen verloor 0,8 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO. Op de lokale markt klom Fastned 3,5 procent. De uitbater van snellaadstations neemt het snellaadnetwerk van MisterGreen over voor bijna 2 miljoen euro.

Eigenaar Primark stijgt 8 procent

In Londen steeg AB Foods bijna 8 procent na een positief handelsbericht. De eigenaar van kledingketen Primark sprak van "geruststellende en bemoedigende" verkopen in de afgelopen weken na de heropening van veel van zijn winkels.

De euro was 1,1278 dollar waard tegen 1,1256 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,6 procent tot 40,07 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent meer op 42,35 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 65% zegt verkopen 17 stemmen
AEX 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare