Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unieke klus Boskalis met vervoer cruiseschip

Gepubliceerd op 2 jul 2019 om 15:48 | Views: 4.089

Boskalis 16 aug

17,37 +0,23 (+1,31%)

HAL Trust 16 aug

136,40 +1,00 (+0,74%)

PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis gaat een enorm cruiseschip aan boord van zijn transportschip BOKA Vanguard laden en naar een werf op de Bahama's varen. Het gaat volgens een woordvoerder van het bedrijf uit Papendrecht om een wereldprimeur.

Het cruiseschip de Carnival Vista biedt plaats aan bijna 4000 passagiers en is ruim 300 meter lang. Vanwege technische problemen met de voortstuwing van het schip moet het gevaarte voor reparatie naar een droogdok, maar dat is in de regio momenteel niet beschikbaar. Daarom wordt het schip op de BOKA Vanguard geladen en naar een werf in Freeport gebracht. Het cruiseschip blijft voor de reparaties op het schip van Boskalis, dat dus als droogdok fungeert.

Volgens de zegsman worden er vaker grote objecten vervoerd, maar is het uniek dat een cruiseschip van deze omvang wordt geladen in combinatie met het droogdokken aan boord. Hoeveel de rederij Carnival Cruise Line betaalt voor de klus is niet bekendgemaakt.

BOKA Vanguard

De operatie begint op 12 juli. Het dek van de BOKA Vanguard, het grootste halfafzinkbare zwareladingschip ter wereld, zakt dan tot onder het water. Het cruiseschip wordt vervolgens boven het dek gesleept, waarna het dek weer omhoog komt en het cruiseschip boven water kan worden vervoerd.

De reparatie zelf is volgens Boskalis niet heel ingewikkeld. Voor het einde van de maand kan het cruiseschip weer worden gelost en in gebruik worden genomen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Boskalis 88% zegt kopen 16 stemmen
HAL Trust 100% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Boskalis Westminster Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
A 's
0
Robin C
0
Goed voor het prestige van Boskalis, en hopelijk trekt dat wat kopers/investors met een grote geldbeugel aan! Very long in Boskalis!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord