Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Laatste onzekerheid rond filgotinib weg'

Gepubliceerd op 2 juli 2019 09:39 | Views: 6.637

Galapagos 07 aug

161,30 +2,80 (+1,77%)

AMSTERDAM (AFN) - De laatste factor van onzekerheid in de vermarkting van Galapagos' geneesmiddel filgotinib is weggenomen, nu onderzoekspartner Gilead nog dit jaar een vergunningaanvraag wil indienen bij de Amerikaanse toezichthouder FDA. De ontstekingsremmer kan de biotechnoloog al eerder omzet in Verenigde Staten opleveren dan voorzien, schrijven analisten van KBC Securities.

Het tijdstip voor een Amerikaanse vergunningaanvraag voor de ontstekingsremmer was nog onzeker. Het was nog de vraag of de FDA eerst definitieve resultaten van een lopend onderzoek wilde hebben voordat zo'n traject van start zou kunnen gaan. Volgens KBC wijst de aankondiging van Gilead erop dat de waakhond genoegen neemt met voorlopige resultaten.

Daardoor kan Galapagos al eind 2020 royalty's ontvangen uit de Amerikaanse verkoop van filgotinib door Gilead, denken de marktvorsers. Aanvankelijk gingen ze ervan uit dat het medicijn in 2021 voor het eerst omzet zou opleveren.

De Belgische bank verhoogt het koersdoel voor Galapagos van 124 naar 128 euro en handhaaft zijn buy-advies. Het aandeel stond dinsdagochtend omstreeks 09.25 uur 6 procent hoger op 121,40 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos 56% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Galapagos

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare