Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zweden neemt maatregelen tegen opmars kroon

Zweden neemt maatregelen tegen opmars kroon

STOCKHOLM (AFN) - De Zweedse centrale bank ziet in de recente opmars van de kroon ten opzichte van de euro aanleiding om de toch al negatieve rente verder te verlagen. Dat maakte de Riksbank donderdag bekend. Economen zagen het besluit niet aankomen.

De Zweedse economie groeit nog altijd gestaag. Maar volgens de Riksbank zorgt de Griekse schuldencrisis voor onzekerheid, en zijn aanvullende stappen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de inflatie zich blijft bewegen richting het niveau van 2 procent waar de centrale bank naar streeft.

Het belangrijkste rentetarief in Zweden is sinds februari negatief. Dat houdt in dat banken geld toe krijgen op kredieten die zij afsluiten bij de centrale bank om tijdelijke tekorten af te dekken. De rente werd in maart weer verlaagd en gaat nu met 0,1 procentpunt verder omlaag naar min 0,35 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. EQ140 2 juli 2015 14:20
    DE schuldenberg is te groot geworden door de lage rente. We moeten inflatie hebben om deze schuldenberg te verlagen!!?? . Wie schulden heeft wordt weer beloont wie spaart gestraft. Schulden brengen het hele financiele stelsel in gevaar, we zijn al eens langs de afgrond gescheerd Inflatie geeft loonsverhoging en prijsopdrijving, zo leven we boven onze stand. Wie geen werk heeft, jong en oud zijn de klos hiervan. Waar blijft de wijsheid van de politiek..
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links