Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forse winsten op Europese beurzen

Forse winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa zijn dinsdag met forse winsten gesloten. Signalen dat de economie weer verder van het slot gaat, deden het sentiment veel goed. Daarnaast wordt in Duitsland onderhandeld over een nieuwe omvangrijk steunpakket en kondigt de Europese Centrale Bank (ECB) deze week naar verwachting extra stimuleringsmaatregelen aan.

De AEX-index in Amsterdam sloot 1,2 procent hoger op 546,12 punten. De MidKap steeg 1,6 procent tot 745,44 punten. De beurzen in Londen en Parijs dikten tot 2 procent aan.

In Frankfurt schoot de DAX 3,8 procent omhoog. De Duitse bondskanselier Angela Merkel voert overleg over een tweede stimuleringspakket van 50 tot 100 miljard euro om de grootste economie van Europa door de coronacrisis te loodsen.

Reisbranche

De reisbranche zat in de lift, na het diepe dal waarin de sector was gezonken door alle reisbeperkingen wegens het nieuwe coronavirus. Onder andere Nederland wil reizen binnen Europa vanaf 15 juni niet langer afraden, bevestigden ingewijden. Air France-KLM won in de MidKap 3,3 procent. Touroperator TUI won in Frankfurt 3,4 procent terwijl luchtvaartconcern Lufthansa 3,4 procent won. Bij dat laatste bedrijf speelt ook mee dat het bestuur en de Duitse overheid een akkoord hebben gesloten over een steunpakket.

Unibail-Rodamco-Westfield was de grote winnaar in de AEX met een winst van 9,4 procent. De meeste winkelcentra van het winkelvastgoedconcern zijn inmiddels heropend na de versoepeling van de coronamaatregelen. Volgens het bedrijf hebben 65 van de 90 winkelcentra de deuren weer geopend, waaronder in Frankrijk en Los Angeles. Biofarmaceut Galapagos was hekkensluiter met een verlies van 1,9 procent.

Automakers

De automakers BMW en Daimler wonnen tot 7,7 procent in Frankfurt. Het nieuwe stimuleringspakket van de Duitse overheid bevat naar verluidt ook steun aan de autosector. Volkswagen klom 5,7 procent. De autobouwer is een samenwerking aangegaan op het gebied van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's met de door branchegenoot Ford gesteunde start-up Argo AI.

De euro was 1,1177 dollar waard, tegen 1,1119 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,4 procent meer op 36,27 dollar. Brentolie werd 2,6 procent duurder op 39,33 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Rogier1 2 juni 2020 18:17
    ''Daarnaast wordt in Duitsland onderhandeld over een nieuwe omvangrijk steunpakket en kondigt de Europese Centrale Bank (ECB) deze week naar verwachting extra stimuleringsmaatregelen aan.''

    Wat een tegenstrijdigheid bizar.
    Beurzen gaan toch fantastisch? ECB zou toch zijn opkoop programma gaan afbouwen? ( 4.5 miljard wekelijks i.p.v. 5 miljard aan luchtobligaties ) een grote farce.
  2. Wolff in schaapskleren 2 juni 2020 19:50
    Tja, zolang het gratis geld over de markten wordt uitgestrooid is er maar 1 richting voor de beurzen: omhoog. Inmiddels zijn de aandelenmarkten volledig los van de werkelijkheid, maar het kan omdat al dat geld toch ergens naartoe moet gaan. Eens knap de bubbel, maar ik denk al veel langer dat dat gaat gebeuren en tot op heden zit ik aan de verkeerde kant van het spectrum....heb helaas dit herstel grotendeels gemist. Maar ik vrees wel dat er een enorme terugval gaat komen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links