Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Volkswagen bundelt krachten met start-up Argo AI

Gepubliceerd op 2 juni 2020 07:52 | Views: 1.914 | Onderwerpen: autoindustrie

Volkswagen 03 jul

145,50 -0,50 (-0,34%)

VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 03 jul

136,04 -0,84 (-0,61%)

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse automaker Volkswagen is een samenwerking aangegaan op het gebied van de ontwikkeling van zelfrijdende auto's met de door branchegenoot Ford gesteunde start-up Argo AI. De deal maakt onderdeel uit van een bredere alliantie tussen VW en Ford om gezamenlijk autonome en elektrische voertuigen te ontwikkelen. Dit partnerschap werd in juli vorig jaar aangekondigd.

De investering van Volkswagen van in totaal 2,6 miljard dollar omvat een directe kapitaalinjectie van 1 miljard dollar. Verder wordt het onderdeel van Volkswagen dat zich bezighoudt met autonome technologie te waarde van 1,6 miljard dollar ondergebracht bij Argo.

Door de overeenkomst kunnen Volkswagen en Ford zich bij de ontwikkeling van autonoom rijden gaan meten met leidende initiatieven als Waymo van Alphabet en Cruise van General Motors. Argo zal door de krachtenbundeling wereldwijd meer dan duizend werknemers tellen. Daarbij kan het gebruik gaan maken van de testfaciliteit in München.

Plannen van Ford om volgend jaar robot-taxi's en bezorgvoertuigen zonder chauffeur te lanceren werden door de coronacrisis op de lange baan geschoven. De automaker is van plan om de technologie van Argo in 2022 te gaan gebruiken. Dat Ford de ontwikkelingskosten voor autonoom rijden nu met Volkswagen kan delen, betekent overigens niet dat Ford zijn geplande uitgaven voor de ontwikkeling voor autonome voertuigen verlaagt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Volkswagen 50% zegt kopen 4 stemmen
VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

autoindustrie

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Volkswagen

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

VOLKSWAGEN AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare