Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Baggeraar DEME betaalde smeergeld in Nigeria'

ZÜRICH (AFN/BELGA) - Het Belgische baggerbedrijf DEME is in Zwitserland veroordeeld voor een smeergeldaffaire in Nigeria. DEME moet bijna 35 miljoen euro betalen aan de Zwitserse autoriteiten, schrijft de Belgische krant De Tijd vrijdag.

Het baggerbedrijf bevestigt dat zijn Cypriotische dochter (Dredging Cyprus) in mei een akkoord heeft gesloten met de Zwitserse autoriteiten om een einde te maken aan een gerechtelijke procedure. Bedragen worden niet genoemd. DEME ontkent dat er openbare ambtenaren zijn betaald om onrechtmatige voordelen of contracten toegewezen te krijgen.

De Tijd citeert uit documenten van het Zwitserse gerecht waarin staat dat DEME niet wist wie achter de schermvennootschappen in belastingparadijzen zat. ,,Het viel dus niet uit te sluiten dat de betalingen ten goede kwamen aan politieke figuren of overheidsambtenaren, terwijl men ten volle bewust was van het algemene risico op corruptie in Nigeria."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juni 2017 09:31
    Ja en water is nat. Welkom buiten Europa, waar netjes zakendoen iets anders gaat. Wel interessant dat Zwitserland nu een vonnis uitspreekt over iets wat in Nigeria gebeurd is...

    Verder vind ik de bewoording ook vaag, we kunnen allemaal raden wat er gebeurd is, maar blijkbaar is het niet te bewijzen. Overigens valt ook in Nederland niet uit te sluiten dat belastinginkomsten ten goede komen aan politieke figuren of overheidsambtenaren, en daar hoor je niemand over.
  2. k2es 2 juni 2017 10:13
    #FrancisFox: ja, minister Kamp heeft een gratis update gehad voor zijn autonavigatie. Schandalig toch! Dat is natuurlijk veel erger dan Poetin die tientallen miljarden heeft dankzij zijn misdadige praktijken (hij laat o.a. politieke tegenstanders opsluiten, bedreigen en vermoorden). Verschrikkelijk toch die Nederlandse politieke figuren, de buitenlandse politici (Trump, Erdogan, Poetin) zijn natuurlijk veel beter en eerlijker.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links