Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groter verlies voor Oranjewoud

GOUDA (AFN) - Oranjewoud, de houdstermaatschappij van ingenieursbureau Antea Group en bouwbedrijf Strukton, is in het eerste kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Onder de streep resteerde een verlies van 8 miljoen euro, tegen een tekort van 7 miljoen euro een jaar eerder. Dat meldde het bedrijf dinsdag.

Oranjewoud zag de omzet met meer dan 9 procent afkalven tot 375 miljoen euro. Het operationeel resultaat (ebitda) viel met 1,5 miljoen euro 40 procent lager uit dan in het eerste kwartaal van 2014.

De orderportefeuille liet wel een lichte groei zien en kwam aan het einde van het eerste kwartaal uit op ruim 3,4 miljard euro. Oranjewoud sprak geen verwachtingen uit voor omzet en resultaat over het gehele boekjaar.

Olieprijzen

Ook in het eerste kwartaal kampte Oranjewoud met lastige marktomstandigheden op het gebied van advies- en ingenieursdiensten. Het economisch herstel lijkt met name te worden gedragen door de aantrekkende consumptie, en daar merkt het bedrijf weinig van omdat het afhankelijk is van publieke en private investeringen.

Daarnaast speelt de stevige daling van de olie- en gasprijzen de onderneming parten. Bedrijven in die branche hebben hun investeringen teruggeschroefd waardoor de markt in de Verenigde Staten en Colombia onder druk is komen te staan. Ook de strenge Noord-Amerikaanse winter was een streep door de rekening.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links