Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Meer pensioenen gekort door lage rente'

'Meer pensioenen gekort door lage rente'

AMSTERDAM (AFN) - Als de rente zo laag blijft als hij nu is, zouden volgend jaar wel eens twee miljoen mensen gekort kunnen worden op hun pensioen. Daarvoor waarschuwt de Pensioenfederatie, de koepel van 350 pensioenfondsen. Dat bevestigde een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving in het Algemeen Dagblad.

De rente staat nu uitzonderlijk laag. Als dat nog zo is aan het einde van het jaar, wanneer er uiteindelijk wordt afgerekend, komen meer fondsen in de problemen. De Pensioenfederatie wil daar niet op vooruitlopen, maar vraagt zich wel af of een dergelijk lage rente marktconform is.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Wij Rosario 2 juni 2012 12:58
    Mensen wordt eens wakker, wie regelt de lage rente? Dat doet de markt niet maar onze overheid en de DNB / ECB die om de haverklap roepen dat lage rentes moeten om de staatsschuld betaalbaar te houden. Dus wie betalen dit spelletje? De spaarders en de belastingbetalers die nog over zijn! De politici die het hardst roepen dat er nog meer geleend moet worden ten bate van onze zwaar obese overheid zijn het populairst. Conclusie: zeg uw spaargeld en uw pensioenen maar vaarwel.
  2. [verwijderd] 2 juni 2012 14:41
    Welnee, Nederland hoeft haar pensioenstelsel echt niet kopje onder te laten gaan.

    Immers, het pensioenstels is gewoon hard toe aan nieuwe rekenmethodieken voor het bepalen van de dekkingsgraad.

    Want de rendementen van de pensioenfondsen waren afgelopen jaren meestal een veelvoud van de huidige lage NEDERLANDSE rentes. En bovendien hebben veel pensioenfondsen inmiddels meer geld in kas dan ooit te voren.

    Kortom, de essentie is dat de dekkingsgraad op basis van de huidige rekenmethodiek niet langer een betrouwbare indicator vormt voor de gezondheid van een willekeurig pensioenfonds.

    (Bij de huidige extreem lage rente, komen de meest risicovol geinfancierde pensioenstelsels er mogelijk zelfs het best vanaf... doordat bij het waarschijnlijk een relatief klein deel van de portfolio in rente gerelateerde producten zit)
  3. [verwijderd] 2 juni 2012 15:20
    De rente staat nu uitzonderlijk laag. Als dat nog zo is aan het einde van het jaar, wanneer er uiteindelijk wordt afgerekend, komen meer fondsen in de problemen. De Pensioenfederatie wil daar niet op vooruitlopen, maar vraagt zich wel af of een dergelijk lage rente marktconform is.

    Serieus?, de pensioenfederatie vraagt zich af of de huidige rente wel marktconform is.
    Dat is wat ze durven te zeggen.
    Elk wel denkend persoon kan toch wel zeggen dat de huidige rente niet normaal is, deze is niet voor niets hier en daar op het laagst ooit voor langere looptijden of zelfs negatief voor korte looptijden.

    En dan durf je niet eens te zeggen dat de huidige rentes zeker niet normaal zijn om pensioenen voor lange termijn mee door te rekenen.

    Ga die pensioenen eens doorrekenen met een negatieve rente en gooi dat in alle kranten, al het nieuws en txt 101, lekker de mensen de boom in jagen.
    Wat een onzin.

    Als de rente naar 7% gaat zoals ook wel eens is geweest ( ik noem al niet de 10+ periode) en wel weer eens zal gebeuren als alles weer een keer hozanna is, gaan we dan ook het nieuws vullen, de kranten vullen en txt 101 met de bizar hoge pensioenen die in het verschiet liggen voor iedereen en dat alle premies verlaagd kunnen worden??
    Nee natuurlijk niet, die partijen willen alleen maar zoveel mogelijk geld in handen krijgen, dus bijleggen als de rente laag staat en sussen en vooral niet beloven en premies verlagen als het heel goed gaat.

    Ze zijn allemaal het zelfde, net als de gemeenten die elk jaar alleen maar meer geld nodig hebben omdat alle potjes altijd opgemaakt worden aan wat dan ook want leeg betekend dat ze weer gevuld worden en er wordt iedere keer maar weer iets nieuws verzonnen om meer aan uit te kunnen geven, een nieuws stadhuis, prestige project wat qua kosten uit de klauwen loopt en natuurlijk gewoon veel te veel mensen in dienst, externe deskundigen die voor veel te veel geld worden ingehuurd, de schandalig hoge betalingen van burgemeesters en wethouders met hun belachelijke wachtgeld regelingen ook na het ontslag vanwege kijken van 'pikante foto's' op het werk (google maar wethouder christenunie naakte vrouwen wachtgeld), hun handdruk bij komen en gaan pensioenregelingen, declaratie regelingen en overige secundaire tertiare arbeidsvoorwaarden.... of moet ik nog even doorgaan?

    Er zijn partijen die hier duidelijk iets aan willen doen maar die staan niet op een meerderheid dus het zal eerst nog een paar jaar bloeden worden waaruit dan blijkt dat er weer niets veranderd tot de frustratie weer een keer zo hoog is dat er echt een keer iets aan gedaan wordt, het zal toch een keer gaan gebeuren.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links