Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lakeman treft regeling met ABN na kort geding

Gepubliceerd op 2 mei 2019 09:56 | Views: 2.702

ABN AMRO BANK N.V. 17:38

9,69 +0,17 (+1,81%)

AMSTERDAM (AFN) - Financieel activist Pieter Lakeman heeft met ABN AMRO een regeling getroffen voor een mkb-bedrijf dat in de problemen kwam door een rentederivaat. Onlangs speelde hierover nog een kort geding. Met de bank is afgesproken dat de kredietverlening aan de onderneming nog minstens negen maanden voortgezet wordt. Ook worden door de bank opgelegde boetes wegens overschrijding van de kredietlimiet terugbetaald.

Volgens Lakeman stuurde ABN AMRO onlangs aan op een faillissement van de onderneming, door een betaalrekening te blokkeren. Hij betoogde dat dit onterecht was, omdat er nog een schadevergoedingskwestie loopt tussen de bank en het bedrijf wegens renteswaps. In het kort geding drong de rechter erop aan dat de partijen met elkaar in overleg gingen.

Het gaat om één van de tien mkb-bedrijven die vorig jaar via Lakemans claimorganisatie in totaal 8 miljoen euro aan schadevergoeding eisten van ABN AMRO. De bank zou klanten bij de verkoop van renteswaps onvoldoende hebben ingelicht over de risico's van die complexe producten, waardoor de bedrijven grote financiële schade leden. Die zaak dient binnenkort. Op 5 juni buigt de rechtbank Amsterdam zich over de kwestie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare