Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lakeman treft regeling met ABN na kort geding

Gepubliceerd op 2 mei 2019 om 09:56 | Views: 2.646

ABN AMRO 17:36

19,05 -0,30 (-1,53%)

AMSTERDAM (AFN) - Financieel activist Pieter Lakeman heeft met ABN AMRO een regeling getroffen voor een mkb-bedrijf dat in de problemen kwam door een rentederivaat. Onlangs speelde hierover nog een kort geding. Met de bank is afgesproken dat de kredietverlening aan de onderneming nog minstens negen maanden voortgezet wordt. Ook worden door de bank opgelegde boetes wegens overschrijding van de kredietlimiet terugbetaald.

Volgens Lakeman stuurde ABN AMRO onlangs aan op een faillissement van de onderneming, door een betaalrekening te blokkeren. Hij betoogde dat dit onterecht was, omdat er nog een schadevergoedingskwestie loopt tussen de bank en het bedrijf wegens renteswaps. In het kort geding drong de rechter erop aan dat de partijen met elkaar in overleg gingen.

Het gaat om één van de tien mkb-bedrijven die vorig jaar via Lakemans claimorganisatie in totaal 8 miljoen euro aan schadevergoeding eisten van ABN AMRO. De bank zou klanten bij de verkoop van renteswaps onvoldoende hebben ingelicht over de risico's van die complexe producten, waardoor de bedrijven grote financiële schade leden. Die zaak dient binnenkort. Op 5 juni buigt de rechtbank Amsterdam zich over de kwestie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ABN AMRO 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

ABN AMRO

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
mrC2
0
Slim van de bank. Op het moment dat het bedrijf failliet is hoef je die schadevergoeding ook niet meer uit te keren..
Lazarus II
0
Is dat zo? Lijkt mij dat een curator dat niet zomaar laat gebeuren als dat binnen zijn macht ligt? Schunnige manier van zaken doen trouwens, mocht jouw aanname waar zijn.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord