Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kritiek op hoge beloning top Unilever

Kritiek op hoge beloning top Unilever

ROTTERDAM (AFN) - Veel aandeelhouders van Unilever zijn kritisch over de flinke loonsverhoging van de top van het bedrijf. Ruim een derde (35,81 procent) van de vertegenwoordigde beleggers op de aandeelhoudersvergadering stemde tegen.

De loonsverhoging werd ondanks het verzet dus goedgekeurd. Unilever liet wel weten voor de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar het oor te luister te leggen bij investeerders over het beloningsbeleid. Ook alle andere stempunten over onder meer een aantal herbenoemingen kregen groen licht.

Beleggersbelangenvereniging VEB zette eerder al vraagtekens bij het voorgestelde beloningsbeleid. ,,Niet alleen gaat het basissalaris omhoog, er zit ook een vermenigvuldigingsfactor ingebouwd voor de lange termijnbonus. Als het bedrijf goed presteert kan die verdrievoudigen'', zei een woordvoerder.

Topman Paul Polman kan maximaal 13,7 miljoen euro gaan verdienen. Dat was vorig jaar nog 11,6 miljoen euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 2 mei 2018 17:47
    Het zijn de commissarissen die deze belachelijke prestigestrijd tussen de bedrijfstoppen steeds weer aanwakkeren. De rest van het land moet deze kaste duidelijk gaan maken dat we ze als maatschappelijk en sociaal uitschot gaan zien. Weiger ze nog te groeten, geef ze geen hand meer.
    Een 'ceo pay ratio' van 20 of hoogstens 30 is mooi genoeg, een factor 290 is idioot en schandalig.
  2. @iPlof 2 mei 2018 17:59
    Die Polman is een CEO van niks. Continue lullen over duurzaam blabla, dan weer laten vallen dat meneer zich eigenlijk 'schaamt' voor zijn hoge salaris.
    Ondertussen graaien, graaien, nog even Rutte chanteren om de NL burger/belastingbetaler een poot uit te draaien met de dividendbelasting en tevens de hele wereld overspoelen met plastic afval, urgentie om duurzaam eea te veranderen 0.
  3. forum rang 7 Kaviaar 2 mei 2018 19:04
    quote:

    sjaak100 schreef op 2 mei 2018 18:04:

    Polman heeft meerdere malen aangegeven zich te schamen voor de hoogte van zijn salaris en geen verhoging te willen en dat geld op dit niveau niet meer uitmaakt. Kennelijk is meneer Polman toch niet de baas want nu word de salarisverhoging zomaar door zijn strot geduwd.
    Volgens mij heb je altijd het recht om te weigeren?!
    Polman moet het stof eens van zijn jasje vegen en plaatsmaken voor een nieuwe CEO. Hij kan al lang rentenieren met al die miljoenen.
  4. forum rang 7 Kaviaar 2 mei 2018 19:14
    quote:

    ljjls schreef op 2 mei 2018 17:04:

    Waarom komt Unilever hier mee weg en ING niet? Dikke onzin!
    Omdat de banken overeind zijn gehouden met uw en mijn geld (gemeenschapsgeld) en dat niet het geval is met Unilever. Daarom komen de banken er niet mee weg en terecht.
    Banken krijgen gratis geld, wat ze tegen rente aan u lenen. Hoe raar is het.

    Ik vind het ook een werkelijk absurd bedrag per jaar. Waarom moet deze Polman, die in mijn ogen niet veel doet dan hier en daar wat praatjes houden over de wereld, zo belachelijk veel opstrijken? En dat 269 x meer dan een gemiddelde werknemer. Het eind is zoek.

    Die raden van commissarissen strijken waarschijnlijk ook een flink bedrag op per jaar. Ze worden betaald door Polman en zij "beoordelen" Polman.

    Het is beter om onafhankelijke toezichthouders te hebben, dan vriendjes onder elkaar te worden, want hoe je het ook bekijkt, feit blijft zoals hierboven beschreven. De één betaald de vergoeding aan de ander en die ander beoordeeld diegene die de vergoeding verstrekt.
    Het is dat de overheid hier en daar wat heeft "aangescherpt" t.a.v. de raad van commissarissen, maar nog lang niet voldoende.

    Dat zag je maar aan RVC lid Van der Veer (oud Shell baas) die vond dat hij Hamers wel 50% extra kon geven. De man leeft dus ook op Mars.

  5. Mr.Windows 2 mei 2018 21:01
    Een CEO mag best meer verdienen echter dit is gewoon weer buiten proporties.
    Pas geleden was iemand die een proefschrift had over bonus/korte termijn bonus.
    www.eur.nl/esl/nieuws/media-aandacht-...
    En het lijkt me niet echt reclame (waar Unilever toch wel om bekend staat!) om online voor te komen: www.rtlz.nl/life/carriere/loonkloof-b...
  6. [verwijderd] 3 mei 2018 11:02
    En toch doet die polman (weiger zijn naam met een hoofdletter te schrijven) het best leuk. O o o wat schaam ik me om de hele toko leeg te graaien oeoeoeoeoeoeh zie het schaamrood op mijn kaken en ondertussen het bedje spreiden voor 100 generaties polmannetjes en vrouwtjes na hem. Wou dat ik dat van mezelf kon zeggen haha.
  7. gerrit 69 4 mei 2018 00:14
    quote:

    sjaak100 schreef op 2 mei 2018 18:04:

    Polman heeft meerdere malen aangegeven zich te schamen voor de hoogte van zijn salaris en geen verhoging te willen en dat geld op dit niveau niet meer uitmaakt. Kennelijk is meneer Polman toch niet de baas want nu word de salarisverhoging zomaar door zijn strot geduwd.
    Mocht Polman onverwachts onder de tram komen, dan draait Unilever gewoon door.
    Het enigste wat dan niet doordraait is de buitengewone beloning van CEO Polman.
    Onze kapitalistische wereld is met de top uit het bedrijfsleven volkomen uit het lood geslagen ten opzichte van de beloning voor gewone werknemers.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links