Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winsten Europese beurzen lopen op

Winsten Europese beurzen lopen op

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden dinsdag in de middaghandel overtuigend op winst. Op de eerste handelsdag na het lange weekeinde was TKH Group de grote uitblinker in Amsterdam, dankzij positief ontvangen kwartaalcijfers. Het aandeel Accell zakte omdat het fietsenbedrijf de vorige maand geopperde overname door Pon heeft afgeblazen.

De AEX-index stond kort na de positieve opening van de handel op Wall Street 0,7 procent in de plus op 524,58 punten. De MidKap klom 1,2 procent naar 790,80 punten. De graadmeters in Frankfurt, Parijs en Londen stegen 0,3 tot 0,6 procent.

TKH voerde de MidKap aan met een plus van 7 procent. Het technologiebedrijf uit Haaksbergen boekte vorig kwartaal aanzienlijk betere resultaten dan een jaar eerder en zag daarbij de orders uit onder meer de bandenindustrie flink groeien. TKH heeft onder meer baat bij de aantrekkende groei van de Chinese economie en wist met zijn kwartaalresultaten de verwachtingen van analisten te overtreffen.

AEX

In de AEX kreeg DSM er 1,2 procent bij. Ook de kwartaalresultaten van de producent van vitamines en specialistische materialen waren beter dan verwacht. Het speciaalchemiebedrijf handhaafde daarbij zijn verwachtingen voor groei in de rest van het jaar.

Fietsenfabrikant Accell verloor 4 procent aan beurswaarde. Het moederbedrijf van onder meer Sparta en Batavus heeft de onderhandelingen met Gazelle-eigenaar Pon over een fusie afgebroken, omdat het handelshuis te weinig bood. Pon liet weten niet met een nieuw bod te zullen komen.

Londen

De AEX werd met een winst van 2,6 procent aangevoerd door biotechnologiebedrijf Galapagos. Verder kregen KPN, NN Group, ABN AMRO en Wolters Kluwer er circa 2 procent bij. Staalbedrijf ArcelorMittal sloot de rij met een min van 1,5 procent.

In Londen won BP 1,6 procent. Het olieconcern wist in het eerste kwartaal zijn winst te verdrievoudigen. BP profiteerde van kostenbesparingen en de stijgende olieprijzen. Shell, dat donderdag de boeken van het eerste kwartaal opent, noteerde in Amsterdam licht in de min.

De euro was 1,0905 dollar waard, tegen 1,0895 dollar bij het einde van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent naar 48,70 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper bij 51,47 per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links