Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Behoorlijke resultaten GrandVision'

Gepubliceerd op 2 mei 2017 om 09:40 | Views: 2.024

GrandVision 17:35

25,10 +0,50 (+2,03%)

HAL Trust 17:35

138,80 +2,00 (+1,46%)

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van GrandVision zijn ,,behoorlijk", gelet op de kwartaalomzet die uitviel als verwacht en de marges van het bedrijfsresultaat die zelfs iets beter waren dan waar rekening mee werd gehouden. Dat stelde KBC Securities dinsdag in een rapport over het optiekconcern. Analisten van ING bestempelden de resultaten als ,,iets beter dan voorzien".

Met name de resultaten in de belangrijkste markten waren volgens de KBC-analisten solide. In Azië en Amerika bleven de resultaten iets achter bij de verwachtingen. Volgens ING viel zowel de vergelijkbare omzetgroei als het bedrijfsresultaat hoger uit dan waar rekening mee was gehouden. ING en KBC benadrukten beiden de gunstige vergelijkingsbasis ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016.

Marktvorsers van KBC bleven voorzichtig vanwege de verwachtingen die GrandVision afgaf voor het lopende kwartaal en de volatiliteit die ,,traditiegetrouw" vat heeft op de resultaten van GrandVision. Volgens ING is de moeizame vergelijkingsbasis voor het lopende kwartaal al wel ingecalculeerd door investeerders.

Verrassing

De aankondiging van topman Theo Kiesselbach dat hij volgend jaar vertrekt bij het bedrijf kwam voor KBC verder als een totale verrassing.

Volgens analisten van Theodoor Gilissen is het eerste kwartaal voor GrandVision goed verlopen. Het aantrekken van de autonome groei heeft zich doorgezet en ook de gestage margeverbetering zette door. Acquisities blijven een ,,belangrijk element van de groeistrategie". Met de recente overname van het Britse Tesco Opticians heeft GrandVision ,,een vrij grote vis" te pakken, aldus de marktvorsers.

Verder benadrukte Theodoor Gilissen dat er met name in de Verenigde Staten kosten zijn gemaakt voor de verdere uitrol van For Eyes dat in 2015 werd overgenomen. Dit drukt volgens de kenners de winstgevendheid op de korte termijn.

Aandeel

KBC handhaafde zijn hold-advies op GrandVision met een koersdoel van 25,50 euro. ING bleef bij zijn koopadvies met een koersdoel van 27 euro. Theodoor Gilissen handhaaft zijn advies 'aanbevolen' met een koersdoel van 25 euro.

Het aandeel GrandVision noteerde dinsdag omstreeks 11.30 uur 0,4 procent in de min op 23,88 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
HAL Trust 100% zegt kopen 2 stemmen
GrandVision 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

GrandVision

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord