Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Uitdagend kwartaal voor Fugro'

Gepubliceerd op 2 mei 2017 om 09:40 | Views: 2.538

Fugro 19 jul

6,22 -0,09 (-1,43%)

AMSTERDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro kende zoals verwacht een uitdagend begin van het jaar, vooral door de aanhoudende zwakte op de offshore olie- en gasmarkt. Dat meldde KBC Securities in reactie op het handelsbericht dat Fugro naar buiten bracht.

KBC gaf aan dat de winstmarge zwakker was dan verwacht en dat ook het orderboek geen verbetering liet zien, wat ietwat teleurstellend is. De verwachting dat de omzet in de eerste jaarhelft minder sterk zal krimpen dan in dezelfde periode vorig jaar biedt dan weer enige troost, aldus KBC.

Het advies voor Fugro is hold. KBC wil eerst zien dat er structureel herstel optreedt bij de ordervolumes en de prijzen van nieuwe projecten voordat kan worden nagedacht over een herziening van het beleggingsadvies.

ING verklaarde eveneens dat de resultaten aan de zwakke kant waren, zoals al werd verwacht door de bank. Daarbij werd door ING ook gewezen op de marge en het orderboek. ING heeft een hold-advies voor Fugro.

Het aandeel Fugro noteerde dinsdag omstreeks 09.40 uur 0,9 procent lager in de MidKap, op 13,42 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Fugro 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Fugro

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord