Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'DSM boekt goede vooruitgang'

Gepubliceerd op 2 mei 2017 om 09:01 | Views: 1.904

DSM 09:46

112,00 +0,40 (+0,36%)

AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft vorig kwartaal goede vooruitgang geboekt bij de verbetering van het rendement op investeringen. Het bedrijf profiteerde daarbij van gunstige marktomstandigheden en stijgende prijzen, stelden analisten van Liberum dinsdag.

DSM presenteerde eerder op de dag omzet- en winstcijfers die de algemene verwachtingen onder analisten overtroffen. Zo liep de aangepaste brutowinst (ebitda) met 17 procent op naar 345 miljoen euro,waar werd gerekend op 330 miljoen euro. De omzet kwam uit op 2,16 miljard euro, terwijl analisten rekenden op 2 miljard euro.

Liberum wees op de omzetgroei op het vlak van diervoeding en bij de specialistische materialen als motoren van de groei. De analisten benadrukten verder dat het rendement op investeringen (roce) opliep naar 11,3 procent, tegen 9,8 procent een jaar eerder.

Solide resultaten

Analisten van KBC grepen de kwartaalresultaten aan voor een verhoging van het koersdoel voor DSM, met 3 euro naar 68 euro. De Belgische bank handhaafde daarbij zijn 'accumulate'-advies voor het aandeel.

KBC sprak van solide resultaten, mede dankzij de doorgevoerde bezuinigingen. Op dat vlak valt nog veel winst te halen richting het voor eind volgend jaar gestelde doel, wat DSM volgens analist Wim Hoste samen met zijn brede productportfolio onverminderd een zeer interessant bedrijf maakt.

Het aandeel DSM noteerde dinsdag rond 09.20 uur 1,3 procent in de plus in de licht positieve AEX-index, op 66,54 euro. Het bedrijf won dit jaar al ruim 15 procent aan beurswaarde.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DSM 80% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

DSM Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links