Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vattenfall dingt niet mee naar windpark Hollandse Kust Noord

AMSTERDAM (AFN) - Energiebedrijf Vattenfall doet niet mee met de aanbesteding voor het Nederlandse windpark op zee Hollandse Kust Noord die donderdag is geopend. Volgens de energiereus is deze keuze gemaakt vanwege de onzekere economische omstandigheden door de coronacrisis, bevestigde een woordvoerder na een bericht van het Financieele Dagblad.

Vattenfall staat te boek als een van de grootste ontwikkelaars van windparken ter wereld. Vorig jaar kreeg het bedrijf nog de opdracht gegund voor de kavels III en IV van windenergiegebied Hollandse Kust Zuid. Vattenfall zegt zich nu liever op lopende projecten en bestaande faciliteiten te willen richten. Het was aanvankelijk wel van plan mee te bieden op Hollandse Kust Noord.

Windenergiegebied Hollandse Kust Noord moet een windpark worden met een capaciteit van circa 700 megawatt. Het park ligt 18,5 kilometer uit de kust van Noord-Holland. Met het project zou een bedrag van circa 1,4 miljard euro gemoeid zijn. Partijen hebben tot 30 april de tijd om in te schrijven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links