Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DNB zorgt voor gelijk speelveld met Vivat-deal

AMSTERDAM (AFN) - Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) heeft met zijn strenge eisen wat betreft de overname van Vivat er in ieder geval voor gezorgd dat op de Nederlandse verzekeringsmarkt sprake is van een gelijk speelveld. Dat concluderen kenners van ING. Volgens de bankanalisten is nog maar de vraag in hoeverre private investeerders vanwege de "stringente voorwaarden" zich op de Nederlandse markt zullen roeren.

NN Group en Athora maakten donderdag bekend dat de overname van Vivat is afgerond, nadat DNB eerder toestemming gaf. Bij de overname maakte Athora bekend 400 miljoen euro te investeren in de levensverzekeringstak van Vivat. Dat bedrag staat volgens ING gelijk aan de in verschillende media genoemde break-up fee.

Daarmee is volgens ING ook duidelijk geworden dat DNB niet zomaar akkoord is gegaan met de deal. De kapitaalinjectie maakt het volgens de kenners ook onwaarschijnlijk dat op korte termijn dividendbetalingen zullen plaatsvinden.

Marktleider

NN telt 416 miljoen euro neer voor de schadetak van Vivat. Daarmee wordt NN de marktleider in Nederland op het gebied van non-life verzekeringen.

Volgens KBC heeft NN voldoende potentie om de resultaten te verbeteren. De Belgische bank denkt dat NN tijdens de komende Capital Markets Day zijn strategie wat betreft de integratie van de Vivat-activiteiten uit de doeken zal doen. Mogelijk dat NN ook zijn portfolio verder zal opschudden.

Alles bij elkaar moet NN volgens KBC in staat kunnen zijn om het beter te doen dan de markt. De bank handhaafde zijn koopadvies op NN met een koersdoel van 34 euro. Ook ING hield vast aan het advies buy met een koersdoel van 43,50 euro. Het aandeel NN noteerde donderdag omstreeks 10.20 uur 1,4 procent hoger op 24,01 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 29 feb NN Group legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NN Group

43,540 17:29
+0,170 +0,39%
Premium

NN Group legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links