Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Boskalis schrapt dividend en schort aandeleninkoop op

Gepubliceerd op 2 april 2020 08:19 | Views: 2.201

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis schrapt het dividendvoorstel voor 2019 en schort zijn aandeleninkoop op vanwege de coronacrisis. Daarnaast zijn maatregelen genomen om de kosten te verlagen.

Boskalis stelt dat tot dusver de wereldwijde activiteiten voor een groot deel worden voortgezet. Als gevolg van reisbeperkingen en om de continuïteit van de bedrijfsvoering en gezondheid van werknemers te waarborgen, zijn de gebruikelijke aflossingen van de scheepsbemanningen en het projectpersoneel sinds 16 maart opgeschort.

Diverse initiatieven zijn genomen voor het beperken van niet-project gerelateerde uitgaven, het optimaliseren van het werkkapitaal en een halvering van het investeringsprogramma voor 2020 naar 200 miljoen euro, inclusief dry dockings.

Boskalis stelt dat de coronacrisis een negatief effect zal hebben op de activiteiten dit jaar, maar het is nog niet mogelijk om dit precies in te schatten.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare