Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei zet verliesreeks voort

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw met verlies gesloten. Het was de vierde verliesbeurt op rij. Beleggers bleven voorzichtig na de flinke koersdalingen een dag eerder en de fors lagere slotstanden op Wall Street. De vrees voor een lockdown in Japan vanwege de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus in de komende weken hield de markt in Tokio in de greep. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De Nikkei in Tokio eindigde 1,4 procent lager op 17.818,72 punten. Woensdag leverde de hoofdindex al 4,5 procent in. De Japanse verstrekker van consumentenkredieten Credit Saison en warenhuisuitbater J.Front Retailing behoorden tot de grootste dalers. Ook Subaru werd flink lager gezet. De Japanse automaker liet weten zijn wereldwijde productie stil te leggen vanwege de virusuitbraak.

De Japanse pakketbezorger Yamato Holdings was daarentegen in trek doordat steeds meer mensen producten online bestellen om winkels te vermijden. Ook SoftBank zat in de lift. De techinvesteerder ziet af van de deal om voor 3 miljard dollar aan extra aandelen van werkplekbedrijf WeWork te kopen.

Weinig beweging

De Chinese beurzen lieten weinig beweging zien. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent. Internationaal neemt de kritiek op de informatievoorziening van de Chinese autoriteiten over het coronavirus toe. Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst heeft het land het aantal besmettingsgevallen en sterfgevallen als gevolg van de virusuitbraak opzettelijk laag gehouden.

De Kospi in Seoul dikte ruim 1 procent aan. De All Ordinaries in Sydney zakte 2 procent, na de stevige winstbeurt een dag eerder. Vooral de Australische banken stonden onder druk na de oproep van de centrale bank van Nieuw-Zeeland om het dividend te schrappen. Veel Nieuw-Zeelandse banken zijn in handen van de Australiërs. In India hadden beleggers een vrije dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.628,48 08:20
-831,60 -2,16%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links