Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aalberts snijdt extra in kosten om coronacrisis

Gepubliceerd op 2 april 2020 08:08 | Views: 2.438

AALBERTS NV 27 nov

36,88 +0,46 (+1,26%)

UTRECHT (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts gaat dieper in de kosten snijden om de coronacrisis het hoofd te bieden. Zo gaat het salaris van het hoogste management voor een periode van drie maanden met 20 procent omlaag, per 1 april. Verder worden alle niet-noodzakelijke uitgaven verminderd. Ook zal het bedrijf gebruikmaken van steunprogramma's van overheden om deze naar verwachting tijdelijke verstoring door het virus te beheersen.

Aalberts stelt dat in het eerste kwartaal de impact van het virus op de activiteiten en prestaties beperkt was, maar dat moeilijkere maanden worden voorzien. De werkzaamheden in Europa en Noord-Amerika gaan nog door en de fabrieken in Azië draaien weer op normaal niveau. Alleen in Italië en Frankrijk zijn enkele locaties tijdelijk gesloten in navolging van aanwijzingen van autoriteiten.

Het bedrijf zegt dat veel fabrieken speciale dispensatie hebben gekregen vanwege hun belangrijke technologie. Zo is in Duitsland de productie verhoogd van onderdelen voor beademingsapparatuur voor ziekenhuizen, ambulances en thuiszorg om klanten wereldwijd te bedienen.

Aalberts zegt zijn in december aangekondigde strategische koers versneld uit te willen voeren.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AALBERTS NV 62% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare