Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Megaboete UniCredit voor schenden sancties'

Gepubliceerd op 2 april 2019 17:35 | Views: 2.684

ING 17:36

6,56 +0,10 (+1,59%)

MILAAN (AFN) - De Italiaanse bank UniCredit is dicht bij een schikking van 900 miljoen dollar met Amerikaanse autoriteiten voor de schending van sancties tegen Iran jaren geleden. Met de schikking voorkomt de bank strafvervolging, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Een Duitse tak van UniCredit werd al in 2011 aangeklaagd vanwege het schenden van de sancties tegen Iran. De bank zou zogeheten clearingdiensten hebben geleverd. De deal met verschillende Amerikaanse overheidsorganen zou in de komende weken worden afgerond.

Het gaat om een van de grootste schikkingen in de de Verenigde Staten voor het overtreden van een handelsembargo. Alleen Société Générale, Commerzbank, HSBC en BNP Paribas betaalden ooit nog meer. Van die grote Europese banken bekende overigens alleen BNP Paribas uit Frankrijk officieel schuld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare