Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Mogelijk vertraging voor fusieplan PostNL'

Gepubliceerd op 2 april 2019 09:29 | Views: 7.160

PostNL 17:35

1,54 +0,02 (+1,08%)

AMSTERDAM (AFN) - De voorgenomen fusie tussen postbedrijven PostNL en Sandd laat mogelijk langer op zich wachten, nu de Autoriteit Consument & Markt (ACM) kritische kanttekeningen heeft gezet bij de samenvoeging. Dat schrijven analisten van KBC Securities.

De ACM heeft haar eerste beoordeling achter de rug, maar kan nog geen groen licht geven. De waakhond merkte onder andere op dat ,,monopolies bijna altijd slecht voor consumenten en bedrijven zijn''. KBC maakt daaruit op dat de toezichthouder meer informatie wil van PostNL en Sandd, met een vertraging van de fusie als gevolg. Vooralsnog verwacht de Belgische bank dat de samensmelting in het vierde kwartaal van dit jaar wordt afgerond, met een mogelijke vertraging tot januari of februari 2020.

ING noemt het verloop van de eerste fase van het fusieproces ,,zoals verwacht''. Een verlenging van de tweede fase, die formeel dertien weken duurt, ligt volgens de marktvorsers niet voor de hand. De continuïteit van de postbezorging en baanzekerheid voor werknemers zijn immers gebaat bij vlotte besluitvorming door de ACM.

KBC hanteert een buy-advies en koersdoel van 4,50 voor PostNL. Ook bij ING geldt een buy-advies, bij een koersdoel van 4 euro. Het aandeel noteerde dinsdagochtend omstreeks 09.35 uur 1,1 procent lager op 2,39 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 78% zegt kopen 23 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Gaston Lagaffe 2 april 2019 16:13
  quote:

  Toekomstbeeld schreef op 2 april 2019 10:17:


  Indien uitstel nog eens 18 cent dividend in mei 2020.

  Maakt 43 cent in 13 maanden oftewel op 2,38 euro 18% rendement.

  Elk scenario is wat mij betreft prima.
  Als de Q1-2019 cijfers zouden aangeven dat PostNL het op dit moment niet slecht doet, de overname van Sandd wel doorgaat maar iets later dan zou dit gunstig voor de schuldratio kunnen uitpakken. Alle schuld die tot de overname wordt afgelost is meegenomen. Voorwaarde is dus wel dat PostNL cashflow-technisch voldoende presteert om af te kunnen lossen. Dit zou wel eens mee kunnen vallen als ze bij Parcels de tarieven iets zouden durven te verhogen. Ik verwacht ook dat een deel van de Sandd-omzet al bij PostNL aan het binnendruppelen is. Het lijkt me in ieder geval nu niet meer in het belang van Sandd om vol de concurrentie met PostNL aan te gaan (hun marge daalt dan ook, lastig als je wilt verkopen). Stel dat PostNL het interimdividend 2020 van € 0,07 (?) zouden terugbrengen naar bv € 0,01 dan zou men tijd kopen tegen een lage prijs. Die schuldratio zal slechts kort boven de 2 liggen. Probeer dan het moment zo gunstig mogelijk te kiezen. Ik ben geen fan van vertraging maar misschien kan de extra tijd gebruikt worden om de schuld af te bouwen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare