Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street begint aan april met verlies'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York lijken maandag op de eerste handelsdag van april lager te gaan openen. Vrijdag was Wall Street dicht vanwege Goede Vrijdag. Naar verwachting zal de handel vrij rustig verlopen aangezien de markten in Europa dicht zijn voor tweede paasdag, net als sommige markten in het Verre Oosten. Beleggers verwerken wat macro-economische cijfers en de invoerheffingen die China heeft aangekondigd op Amerikaanse producten.

China heeft invoerheffingen aangekondigd op 128 producten zoals varkensvlees en wijn. Het land reageert daarmee op de door president Donald Trump ingevoerde importheffingen voor staal en aluminium. De extra tarieven kunnen oplopen tot 25 procent met een totale waarde van ongeveer 3 miljard dollar en zijn maandag ingegaan.

Op economisch gebied maken marktonderzoekers Markit en ISM cijfers bekend over de bedrijvigheid in de Amerikaanse industrie. Daarnaast worden gegevens gemeld over de bouwuitgaven. Vrijdag wordt het belangrijke banenrapport in de VS gepubliceerd.

Tesla

Aan het bedrijvenfront is het vrij rustig. De in New York genoteerde Chinese webwinkelgigant Alibaba heeft de resterende 57 procent van de aandelen in maaltijdbezorger Ele.me gekocht. Daarbij kocht het onder meer de Chinese zoekmachine Baidu uit. De deal gaat uit van een totale waarde voor Ele.me van 9,5 miljard dollar.

Tesla blijft opnieuw in de belangstelling staan. Het bedrijf liet weten dat bij het dodelijke ongeluk met een Tesla in Californië de autopilot aanstond. Overigens maakte topman Elon Musk op Twitter een 1 aprilgrap over het faillissement van Tesla, dat in maart ruim een vijfde van zijn beurswaarde in rook zag opgaan.

Spotify

Verder wordt uitgekeken naar de beursgang van muziekstreamingdienst Spotify in New York op dinsdag. Spotify kiest daarbij niet voor een traditionele beursgang, maar voor een zogeheten directe notering. Daarbij worden geen nieuwe aandelen uitgegeven, maar zorgt de notering ervoor dat bestaande aandeelhouders makkelijker kunnen handelen in de waardepapieren.

De Amerikaanse beurzen sloten donderdag op de laatste handelsdag van een turbulent eerste kwartaal met behoorlijke winst. De Dow-Jonesindex eindigde met een plus van 1,1 procent op 24.103,11 punten. De brede S&P 500 steeg 1,4 procent tot 2640,87 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1,6 procent tot 7063,44 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 april 2018 15:37
    Heb even naar Spotify gekeken, en dat viel helemaal niet mee. Alles is heel obscuur, ze doen er een jaar over om cijfers te rapporteren, en de laatste cijfers (2016) werden ten nadele van het bedrijf door de accountants gecorrigeerd. Spotify draait verlies, wat elk jaar erger wordt, er is dus haast om de beursnotering z.s.m. te regelen. Het management heeft met eigen hoge salarissen het bedrijf geleegd. De institutionele beleggers hebben al posities ingenomen en gaan dus niet meer bijkopen. Spotify weigerde een gewone beursgang omdat een prijs vanaf ca. $26 werd geadviseerd. In plaats daarvan beweren ze dat op hun interne markt de aandelen voor $132,50 verkocht worden. Dat bedrag betekent dat elke verliesgevende gebruiker van Spotify net zoveel waard is als elke lucratieve gebruiker van Facebook, namelijk ca. $150. Cijfers van 2017 zijn er niet, waarschijnlijk ze ze nog slechter dus houden ze ze achter, anders zouden ze die wel publiceren. De aandelen van Spotify gaan de komende 3 jaar verwateren omdat het bedrijf alleen cash heeft om zich 3 jaar staande te houden. Spotify zegt zich niet op winst te focussen maar op groei, oftewel een verkapte waarschuwing dat 2017 nog slechter is, en de trend van elk jaar slechtere resultaten wordt doorgezet.

    Ik zie dus na analyse een lading red flags van jewelste... Probleem is dat bij deze vorm van beursnotering de huidige eigenaars de prijs in handen hebben, want alleen zij kunnen verkopen. Ze zullen de prijs dus ook niet echt hard willen laten zakken, waardoor short gaan op korte termijn ook best gevaarlijk is omdat de belegging niet liquide is.

    De die-hard fans van Spotify zullen wel ongeïnformeerd hoog willen instappen en Spotify zal de prijs niet veel willen laten kelderen, maar op de lange termijn (ca. 3 jaar) is het bedrijf geen cent waard. Waarschijnlijk mikt Spotify voor morgen op een opening boven de $132,50 en sluiting boven de $90. Kans dus op 30% verlies op één dag. Binnen de range die de accountants berekenden (min. $26, max $58) is het bedrijf handelbaar en is er voldoende liquiditeit, daarboven niet. Maar de feitelijke waarde van het bedrijf ligt tussen $26 en $32. Daarboven betaal je teveel, al helemaal wanneer het sentiment op de Nasdaq negatief is, zoals nu.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links