Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Denktank OESO verlaagt groeiraming wereldeconomie om coronavirus

Denktank OESO verlaagt groeiraming wereldeconomie om coronavirus

PARIJS (AFN) - De uitbraak en de verspreiding van het nieuwe coronavirus zal de groei van de wereldeconomie remmen. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) spreekt in een nieuw rapport van een negatief effect van 0,5 procentpunt. Daarbij gaat de denktank ervan uit dat de epidemie in China in het eerste kwartaal van dit jaar piekt en dat de verspreiding in andere landen beperkt zal blijven. In het eerste kwartaal van dit jaar zou de wereldeconomie zelfs kunnen krimpen.

In november vorig jaar raamde de OESO de wereldwijde economische groei dit jaar op 2,9 procent, wat door de OESO al als zwak werd bestempeld. Nu wordt uitgegaan van 2,4 procent. Voor China rekent de OESO voor dit jaar op een groei van 5 procent, waarna sprake zal zijn van herstel tot 6 procent in 2021.

De denktank stelt dat het virus het vertrouwen in de financiële markten heeft geschaad. Ook zit het de reissector en de leveringsketens van bedrijven dwars. Voor alle G20-landen worden groeiramingen neerwaarts bijgesteld. Vooral landen die qua bedrijvigheid sterk verbonden zijn met China, zoals Japan, Zuid-Korea en Australië, worden hard geraakt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 2 maart 2020 11:23
    Ramingen ,het is wachten wat het virus gaat doen en de duur van het wantrouwen .
    Vooral luchtvaart en consumptie .
    In feite moeten we herstarten op gebied van winst en analisten verslagen
    Wel zijn er ondertussen al veel genezen en er zijn er ook die nog niet eens wisten dat ze besmet waren en ook genezen zijn .
  2. [verwijderd] 2 maart 2020 12:17
    Het is uiteindelijk ‘maar een griep-virus’ waar we binnen een jaar vaccin voor hebben en we zullen de kwetsbaren in de samenleving moeten beschermen tot die tijd.

    Maar het ergste moet nog komen.. De manier waarop de wereld reageert op een griepvirusje heeft de deur opengezet voor elke terroristische organisatie om aan biologische oorlogsvoering te gaan doen. Kwestie van tijd dat groepen als IS varianten van virussen gaan lanceren. Het hek is - door de overtrokken reactie - van het dam.

    Wen er maar aan.
  3. [verwijderd] 2 maart 2020 13:28
    Wuhan = testgebied 5G netwerk
    Milaan 5G netwerk actief
    Lombardije 5G netwerk actief

    Nederland 0 doden, geen 5G netwerk in Nederland actief

    Het is de combinatie tussen een normaal griepje (zoals het Sars2 virus van nu, Corona is een algemene benaming) en het zuurstof absorberende 5G netwerk, 5G is GEEN communicatiemiddel maar een moordwapen, het onttrekt het zuurstof uit je lijf tot op celniveau.

    Alle virussen van na 1999 zijn in het laboratorium gemaakt en alle geld stromen leiden naar Bill Gates, en sinds kort ook Mark Zuckerberg.

    Ook is de diepe staat bang voor de macht van China, Engeland, Iran en Rusland die niet in handen zijn van de Cabal, een EURASIA unie en het buitenspel zetten van deze satanisten is hun grootste nachtmerrie.
  4. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 2 maart 2020 13:52
    Bijna net zo'n potsierlijke voorspelling als deze:

    "In plaats van de verwachte 1 procent groei denkt De Boer dat Nederland enkele tienden van procentpunten lager uitkomt, tussen de 0,5 en 1 procent."

    nos.nl/artikel/2325277-hans-de-boer-v...

    Ondanks alles heb ik daar hartelijk om moeten lachen! Als je ziet hoe het virus China volledig verlamd heeft zet je jezelf flink voor schut met zo'n "rustig doorlopen mensen, niets aan de hand!"-voorspelling...

    Bankencrisis 2.0 lijkt op komst. Dus geld persen in overdrive om de gaten te dichten, gevolg euro en al dat andere FIAT-plee-papier compleet waardeloos!!
  5. pieter 007 2 maart 2020 14:30
    quote:

    Kaviaar schreef op 2 maart 2020 13:51:

    [...]

    Als dit waar is kan er ook een streep door de geloofwaardigheid van het RIVM.
    Kijk alleen maar even naar de buitensporige maatregelen die worden genomen voor laten we zeggen volgens de officiële berichten tot nu toe 20 man.
    Je kan met de maatregelen een A4tje volschrijven, ik loop al een tijdje mee maar dit heb ik niet eerder meegemaakt.
    OK je moet vertrouwen hebben in de overheid en alles wat er aan vast hangt, het grote probleem is dat ik dat al jaren niet meer heb.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links