Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Auto-industrie bezorgd over importtarieven

DETROIT/TOKIO/PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De auto-industrie is bezorgd over de importheffingen op staal en aluminium die de Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd. Door die heffingen kunnen de prijzen van auto's in de Verenigde Staten stijgen omdat de grondstofkosten toenemen, zo waarschuwen autobedrijven en belangenverenigingen.

Zo liet het Japanse Toyota Motor weten dat de importheffingen nadelige gevolgen zullen hebben voor de autosector door de toenemende kosten. Het staal dat Toyota gebruikt om in de VS auto's te maken, komt overigens voor 90 procent uit de VS. Toyota is momenteel bezig samen met branchegenoot Mazda om een nieuwe fabriek te bouwen in Alabama ter waarde van 1,6 miljard dollar.

Eerder deze week werd bekend dat de autoverkopen in de VS in februari flink zijn gedaald, mede door de hogere kosten voor autoleningen. Vorig jaar ging de Amerikaanse autoverkoop voor het eerst sinds de financiële crisis omlaag. De branchevereniging van Amerikaanse autodealers vindt dan ook dat de heffingen op een slecht moment komen en stelt dat autobouwers niet voorbereid zijn op sterk stijgende kosten voor de productie van auto's in de VS.

De Chinese overheid liet in een eerste reactie weten dat de internationale handel geraakt kan worden als andere landen het voorbeeld van de VS volgen en ook importheffingen zouden opleggen. Overigens zou de belangrijkste economische adviseur van de Chinese president Xi Jinping donderdag nog constructieve onderhandelingen hebben gevoerd over economische kwesties met de Amerikanen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links