Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ASMI ziet omzet en winst flink stijgen

Gepubliceerd op 2 maart 2017 18:36 | Views: 3.511

ASMI 13:11

112,10 +4,10 (+3,80%)

ALMERE (AFN) - ASM International (ASMI) heeft zijn omzet en winst in het vierde kwartaal van 2016 flink zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. Dat maakte de toeleverancier aan de chipindustrie donderdag nabeurs bekend.

De omzet steeg van 144,7 miljoen euro naar 172,6 miljoen euro. Onder de streep hield het bedrijf daar 61,5 miljoen euro van over, tegen 10,8 miljoen euro een jaar eerder. De instroom van nieuwe orders liep in het kwartaal op tot 176,9 miljoen euro. Dat is 44 procent boven het niveau van het voorgaande kwartaal.

Voor het eerste kwartaal van 2017 voorziet ASMI tegen gelijke wisselkoersen een omzet van 135 miljoen tot 140 miljoen euro. Het kwartaal daarna zal de omzet naar verwachting uitkomen op 160 miljoen tot 200 miljoen euro. De orderinstroom zal in het lopende kwartaal tussen de 170 miljoen en 190 miljoen euro bedragen.

Aandeleninkoopprogramma

Topman Chuck del Prado wees op de sterke markt voor halfgeleiders aan het einde van het afgelopen jaar, als verklaring voor de hoger dan verwachte verkopen en orderinstroom. Ook was de netto kaspositie van het bedrijf volgens hem sterk.

Het bedrijf maakte verder bekend zijn in oktober aangekondigde aandeleninkoopprogramma op te hogen van 50 miljoen naar 100 miljoen euro. Aan het einde van het afgelopen jaar was 12,9 procent van het lopende programma voltooid voor een gemiddelde inkoopprijs van 42,31 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 83% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

ASM International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare