Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB daagt meubelgigant voor de rechter

AMSTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) daagt de Zuid-Afrikaanse meubelgigant Steinhoff voor de rechtbank Amsterdam, wegens ,,onrechtmatig handelen tegen haar aandeelhouders''. Dat bleek vrijdag.

Steinhoff is de grootste woonwinkelketen ter wereld na Ikea. Het bedrijf raakte onlangs financieel in zwaar weer, nadat boekhoudfraude aan het licht kwam. De VEB maakte eerder al bekend Steinhoff aansprakelijk te stellen voor door investeerders geleden schade.

Steinhoff heeft volgens de beleggersvereniging onjuiste en misleidende informatie over de onderneming openbaar gemaakt in minimaal twee jaarrekeningen en diverse persberichten. Ook heeft het bedrijf ,,ten onrechte'' vastgehouden aan de juistheid van deze informatie.

Te hoge koers

Beleggers kochten daardoor volgens de VEB tegen een te hoge koers aandelen. Nadat nieuws over boekhoudkundige onregelmatigheden naar buiten kwam, kelderde de koers. Dat zorgde voor miljarden aan schade.

De procedure vindt plaats in Nederland omdat Steinhoff statutair gevestigd is in Amsterdam.

Het betreft onrechtmatig handelen jegens aandeelhouders die tussen 7 augustus 2015 en 6 december 2017 Steinhoff-aandelen hebben gekocht en/of aangehouden en deze op 7 december 2017 nog in bezit hadden. De periode van onrechtmatig handelen zal mogelijk een nog langere periode omvatten, aldus de VEB.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links