Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wereldhave gaat dividend verlagen

Wereldhave gaat dividend verlagen

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedbedrijf Wereldhave gaat zijn dividendbeleid aanpassen met als gevolg dat het dividend gaat dalen. Voor dit jaar is het bedrijf van plan een winstuitkering te doen van 2,52 euro per aandeel, tegen 3,08 euro per aandeel voor 2017.

Wereldhave geeft aan dat vanaf 2018 voortaan 75 tot 85 procent van het direct resultaat zal worden uitgekeerd als dividend, terwijl hier eerder een bandbreedte van 85 tot 95 procent werd gehanteerd. Volgens Wereldhave is die stap nodig omdat er steeds hogere kapitaalinvesteringen nodig zijn om winkelcentra te moderniseren en aan de behoeften van bezoekers en winkeliers te voldoen.

Wereldhave boekte vorig jaar een nettowinst van 84,3 miljoen euro, tegen 120,8 miljoen euro een jaar eerder. De bruto huurinkomsten daalden vorig jaar met 3 procent tot 223,4 miljoen euro door lagere inkomsten in Frankrijk en desinvesteringen in Nederland. Er werd een direct resultaat behaald van 3,43 euro per aandeel. Dat ligt in lijn met de prognose voor een direct resultaat van 3,40 tot 3,45 euro per aandeel.

De bezettingsgraad van de winkelcentra van Wereldhave bedroeg aan het einde van vorig jaar 95,5 procent, stabiel in vergelijking met een jaar eerder. Volgens het vastgoedbedrijf lopen in Nederland en Finland de zaken goed. In België is de markt redelijk stabiel, maar in Frankrijk gaat het moeilijker met lagere rentes en dalende bezetting.

De onderneming rekent voor dit jaar op een direct resultaat in een bandbreedte van 3,30 tot 3,40 euro per aandeel.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Chippers en Amerikaanse inflatie bezorgen de AEX een flinke kater
  2. 13 feb Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave

Gerelateerd

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rûstûgh 2 februari 2018 08:20
    Hogere investeringen zijn vooral nodig als je de verkeerde winkelcentra tegen een te hoge prijs koopt. Dat mogen de aandeelhouders blijkbaar betalen want de inkomsten staan onder grote druk, doordat retailers weglopen en herbezetting van winkels tot huurverlaging leidt. En dat in een fase waarin zelfs de winkelverkopen (sterk) stijgen. Zeer zeer matig management wat al zeker 3 jaar achter de feiten aanloopt. Vervanging van dit management is de eerstnoodzakelijke (her)investering.
  2. g.raaier 2 februari 2018 09:12
    quote:

    wiegveld schreef op 2 februari 2018 09:03:

    Die van Zeijl lult al jaararen uit zijn nek. Maar ja hij belegt voor anderen en heeft er zelf geen last van. Elke maand een leuk salaris.
    Jij hebt toch ook een salaris/uitkering neem ik aan naast je beleggingen? Corne zit/zat (al jaren) in WHO met eigen geld en deelt dus je lot.
  3. Rûstûgh 2 februari 2018 09:23
    Ik heb meer moeite met het salaris van management wat wordt ingehuurd voor waardecreatie voor aandeelhouders en niet leveren. En met Rvc’s die apathisch toekijken.
    Het rendement over de afgelopen 3 jaar -/- 45% koers (met ook nog eens dalende rente) , plus 15-20% dividend. Ik ken betere beleggingen over die periode
  4. GrandmasterC 2 februari 2018 09:55
    Belachelijke koersreactie, Wereldhave had het hoogste dividendrendement (minstens 50% meer dan b.v. Unibail) en noteert nog steeds beneden de intrinsieke waarde, zelfs na deze dividendverlaging blijft het dividend tot de hoogste behoren. De bezettingsgraad is niet gedaald ondanks diverse faillissementen van grote winkels, dus dat is positief en een teken dat het management het niet slecht doet. Ik heb vandaag een flink aantal ingeslagen, die koers gaat straks wel weer naar 40-60 (je moet wel geduld hebben natuurlijk) en ondertussen 6-7% dividend, elk kwartaal uitgekeerd, ideaal voor mensen die regelmatig inkomen willen hebben.
  5. dhenry 2 februari 2018 10:15
    Je moet verder kijken dan alleen maar naar winkels. De marges blijven dalen, dus ook de huurinkomsten. Ondanks dat wij nu in een hoogconjunctuur leven, zie ik geen verbeterende condities meer komen.De rentestanden zijn extreem laag, en zullen eerder oplopen, wat niet goed is voor deze sector. Ook het online winkelen vooral bij jongeren gaat door, en zal alleen maar meer worden. Dus deel ik de mening niet dat het nog goed komt. Wereldhave was ooit het vastgoed dat je in portefeuille moest hebben. Maar wordt al jaren door moderne technieken ingehaald!
  6. GrandmasterC 2 februari 2018 10:30
    Dat zij meer geld willen steken in de modernisering van winkelcentra is logisch, de concurrentie met internet is hevig (hoewel veel internetwinkels verlies of nauwelijks winst maken) , dan moeten ze dus de winkelcentra zo aantrekkelijk mogelijk maken zodat mensen er met plezier winkelen.
  7. Leeser1959 2 februari 2018 11:00
    quote:

    Rûstûgh schreef op 2 februari 2018 08:20:

    Hogere investeringen zijn vooral nodig als je de verkeerde winkelcentra tegen een te hoge prijs koopt. Dat mogen de aandeelhouders blijkbaar betalen want de inkomsten staan onder grote druk, doordat retailers weglopen en herbezetting van winkels tot huurverlaging leidt. En dat in een fase waarin zelfs de winkelverkopen (sterk) stijgen. Zeer zeer matig management wat al zeker 3 jaar achter de feiten aanloopt. Vervanging van dit management is de eerstnoodzakelijke (her)investering.
    Het management bij Wereldhave is al heel lang bedroevend slecht; uit Amerika en Engeland, blijven hangen in Finland, en op het verkeerde moment kopen in Frankrijk.

    Hoeveel meer bewijs moet er nog zijn !!!

    Het management zou integraal hun stoel ter beschikking moeten stellen van een nieuwe ploeg ( en dat zonder afvloeiingsregeling )!!

    Ik heb geen aandelen in Wereldhave, en zal ze ook niet kopen zolang dit management er zit.
  8. dhenry 2 februari 2018 11:27
    En het management loopt al jaren achter de feiten aan. De rvc zit ook te slapen. Wat ze nu aankondigen deze dividend verlaging had 5 jaar geleden al gedaan moeten worden.
    Ook vele belangrijke ketens dreigen om te vallen of eisen huurverlaging.
    In vele steden zie je steeds meer leegstand.
    De gouden tijden in veilige haven zoals wereldhave zich rekende zijn voorbij!
  9. Geschorst en weet niet waarom 2 februari 2018 17:32
    quote:

    wiegveld schreef op 2 februari 2018 09:03:

    Die van Zeijl lult al jaararen uit zijn nek. Maar ja hij belegt voor anderen en heeft er zelf geen last van. Elke maand een leuk salaris.
    Wereldhave stond ieder jaar op zijn kooplijstje (minstens 5 jaar al!)
  10. dhenry 3 februari 2018 21:24
    Wereldhave is gewoon een fonds waar je niet in moet zitten.
    Ik moet nog zien of alle narigheid nu boven tafel is.
    Dit management en rvc heeft al tijden bewezen dat ze steeds achter de feiten aanlopen.
    En dat een grote investeerder nu bijkoopt wil nog niet zeggen dat het lek nu boven is.
    Ze zitten in deze hoogconjunctuur op verkeerde locaties!
    En daarom heb ik er geen vertrouwen meer in.
  11. marcel13 22 februari 2018 12:15
    22 FEBRUARI 2018 Beursblik: UBS zet Wereldhave op verkooplijst Koersdoel flink verlaagd. (ABM FN-Dow Jones)
    UBS heeft donderdag het advies voor Wereldhave verlaagd van Neutraal naar Verkopen en stelde daarbij het koersdoel flink neerwaarts bij van 41,50 naar 25,00 euro. De analisten van UBS zien een aantal risico's voor een belegging in Wereldhave blijven aanhouden. "Structurele uitdagingen die actie vereisen." Volgens de bank voldoende reden om weg te blijven bij het aandeel. Het aandeel Wereldhave daalde donderdag 2,2 procent naar 30,04 euro. Door: ABM Financial News.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Wereldhave

14,020 12:55
-0,060 -0,43%
Premium

Wereldhave voorziet beperkte winstgroei dit jaar

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links