Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING zag winst fors stijgen in 2016

ING zag winst fors stijgen in 2016

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft afgelopen jaar bijna een vijfde meer winst gemaakt dan in 2015. De bank trok wereldwijd bijna anderhalf miljoen nieuwe klanten aan en profiteerde van het afnemende risico op wanbetalingen.

ING meldde donderdag een nettowinst van 5 miljard euro over 2016, gecorrigeerd voor eenmalige posten. Dat was 18 procent meer dan een jaar eerder. De totale opbrengsten van de bank stegen met 5,5 procent naar 17,5 miljard euro.

Net als andere banken heeft ING te maken met de bijzonder lage, of vaak zelfs negatieve rente en aanhoudende politieke onzekerheid. De groei van het aantal klanten en de dienstverlening biedt echter voldoende tegenwicht, stelde bestuursvoorzitter Ralph Hamers in een toelichting. ,,Al onze divisies hebben een goed momentum, de groei van de business compenseert daarbij de margedruk'', zei hij.

Resultaten

Hamers gaf geen geen concrete verwachting voor de resultaten van ING in 2017. Hij wees wel op de aanhoudende onzekerheid door de brexit, de onduidelijkheid over de koers van de VS onder Trump en verkiezingen in Europa. ,,Onzekerheid is nooit goed'', concludeerde de ING-topman. ,,Het kan onze klanten huiverig maken voor grote investeringen en zet een rem op de groei.''

De bank kondigde afgelopen najaar een omvangrijke reorganisatie aan, waarbij zo'n 7000 banen verdwijnen. Hamers benadrukte donderdag nogmaals het belang om efficiënter te gaan werken, ondanks de stevige winstgroei van het afgelopen jaar. Die noodzaak komt onder meer door de digitalisering van bankactiviteiten, waardoor filialen steeds minder worden bezocht en door de stijgende kosten van regelgeving. Die namen vorig jaar met ruim een derde toe.

Vakbond FNV vindt de reorganisatie bij ING echter onnodig groot en benadrukte gezien de hoge winst verbaasd te zijn dat Hamers de plannen wil doorzetten. ,,ING geeft aan dat al die banen moeten verdwijnen door een digitalisering van de bankactiviteiten, maar dat is slechts voor een deel de waarheid'', aldus FNV-bestuurder Gerard van Hess. ,,De bank is ook bezig met het verplaatsen van banen naar het buitenland. Dat is een ordinaire bezuinigingsmaatregel ten koste van personeel.''

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Ava ING keurt alle agendapunten goed
  2. 01 feb Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

14,670 24 apr
-0,930 -5,96%
Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links