Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ahold Delhaize begint met opkoop eigen aandelen

Gepubliceerd op 2 januari 2020 08:38 | Views: 6.190 | Onderwerpen: levensmiddelen

Ahold Delhaize 21 feb

23,37 -0,20 (-0,83%)

ZAANDAM (AFN) - Supermarktconcern Ahold Delhaize begint donderdag met het opkopen van aandelen als onderdeel van zijn eerder aangekondigde aandeleninkoopprogramma. Voor het einde van het jaar zal de onderneming 1 miljard euro aan eigen stukken aankopen.

Ahold Delhaize had het programma op 4 december vorig jaar aangekondigd. De ingekochte aandelen zullen worden geannuleerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ahold Delhaize 76% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Ahold Delhaize Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
*voetnoot
0
Bij het vorige opkoopprogramma heb ik veel verlies gehad. Aandeelkoers kon toen alleen maar naar beneden. Heb toen Ahold verkocht en ben niet meer ingestapt. Hou het wel in de gaten maar fonds doet niet erg veel.
het zwaard
0
Wanneer een bedrijf eigen aandelen opkoopt en deze vernietigd stijgen de koersen omdat er dan minder aandelen in omloop zijn en dus de winst over minder aandelen moet worden verdeeld.
Deurmat24
0
quote:

het zwaard schreef op 2 januari 2020 09:00:


Wanneer een bedrijf eigen aandelen opkoopt en deze vernietigd stijgen de koersen omdat er dan minder aandelen in omloop zijn en dus de winst over minder aandelen moet worden verdeeld.


Opkopen van eigen aandelen heeft in beginsel geen effect op de koers, omdat je hierbij ook vermogen uit de onderneming haalt.
het zwaard
0
Deurmat24.Ik bedoel wel op iets langere termijn. Het vermogen dat je op K/T uit de onderneming haalt wordt ruim vergoed op de wat L/T. Zeker voor de aandeelhouders wanneer het dividend hierdoor dan ook nog eens wordt verhoogd. Ahold is nu ook niet meteen een aandeel om snel mee te handelen eerder 'n aandeel voor de L/T.
Nico.de.mus
0
Afgezien wat je zegt, wat waar is,
Als er minder aandelen op de markt zijn, dus het aanbod lager, zal de koers toch stijgen.
AH is meer een defensieve belegging
handelsboer
0
Ze zullen de stukken wrsch tegen een lage koers kopen,misschien morgen kan een leuke stijging geven, dus morgenochtend snel instappen en meerijden op een rustig rijdende trein, wan t zo n aandeel is AH wel, na vijf rooie dagen moeten er een paar groene volgen zeker op deze koers, dus wie wie nog poen heeft instappen ,voor een mooi ritje van een dag of vier.!
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord