Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Positief begin 2018 verwacht op Wall Street'

'Positief begin 2018 verwacht op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen de eerste sessie van het nieuwe jaar naar verwachting met kleine winsten aanvangen. De agenda voor beleggers is dinsdag nagenoeg leeg. De dalende dollarkoers blijft gemoederen bezighouden. Daarbij drukken spanningen rond Noord-Korea en Iran het sentiment.

De euro was kort voor de openingsbel in New York 1,2066 dollar waard. De waarde van de Amerikaanse munt loopt al een aantal sessies op rij terug. Sinds president Donald Trump zijn handtekening zette onder de plannen om het belastingstelsel te herzien, rezen vragen op over de invloed daarvan op de economische groei en de inflatie. Mogelijk zet de wijziging ook een rem op verdere rentestappen door de Federal Reserve.

Spanningen in Iran lopen verder op. Sinds donderdag gaan mensen in Iran de straat op, vooral om te protesteren tegen de regering. Aanleiding voor de protesten vormen onder meer corruptieverdenkingen en het uitblijven van economische vooruitgang. Tijdens betogingen zijn zeker negen mensen al om het leven gekomen.

Oorlog

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zei op zijn beurt dat de Verenigde Staten nooit meer een oorlog kunnen beginnen tegen Noord-Korea, nu dat land de mogelijkheid heeft om het gehele vasteland van de VS te bereiken met nucleaire wapens.

Qua bedrijven profiteert Netflix mogelijk van een adviesverhoging. Voor gokbedrijf Wynn Resort lijkt een lagere opening in de maak na tegenvallende omzetcijfers in december. In het kielzog lijken ook andere gokbedrijven als Las Vegas Sands en Melco Resorts & Entertainment het jaar in mineur te openen.

Dow Jonesindex

Verder zullen beleggers hun kruit droog houden in afwachting van het banenrapport van de Amerikaanse overheid op vrijdag. Eerder in de week krijgt de markt traditioneel al een voorproefje als loonstrookjesverwerker ADP zijn banencijfers presenteert.

De leidende Dow Jonesindex sloot het jaar, ondanks een kleine min in de slotsessie op vrijdag, af met een winst van ruim een kwart op 24.719,22 punten. De brede S&P 500 eindigde met een verlies van 0,5 procent op 2673,61 punten. Daarmee stond de graadmeter bijna 20 procent hoger dan bij aanvang van 2017. De Nasdaq eindigde het jaar op 6903,39 punten. De laatste sessie was goed voor een min van 0,7 procent, maar over een heel jaar gemeten won de technologiegraadmeter ruim 28 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links