Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Facebook doopt cryptoproject libra om tot 'diem'

Gepubliceerd op 1 december 2020 22:16 | Views: 2.396

Facebook 22 jan

274,50 +1,63 (+0,60%)

Facebook 22 jan

226,00 +1,70 (+0,76%)

PALO ALTO (AFN/RTR) - Facebook heeft zijn controversiële project voor een nieuwe cryptomunt een nieuw naam gegeven. De digitale munt die eerder libra zou gaan heten, wordt nu omgedoopt tot 'diem'. Met de naamsverandering hoopt het socialmediabedrijf associaties met de felle kritiek van toezichthouders achterwege te laten.

Toen Facebook het libra-project onthulde, zei het dat het van plan was om één mondiale digitale valuta te creëren. Daarmee zou iedereen wereldwijd, dus ook de 1,7 miljard mensen die geen bankrekening hebben, overal ter wereld geld kunnen overmaken met hetzelfde gemak als het versturen van een sms-bericht.

Het libra-project in zijn initiële vorm liep tegen een muur van weerstand aan. Toezichthouders maken zich zorgen dat libra de invloed van centrale banken zou kunnen ondermijnen, met financiële instabiliteit tot gevolg. Ook bestaat vrees dat de cryptomunt door criminelen makkelijk kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld witwassen.

Diem, oftewel voor 'dag' in het Latijn, staat volgens de initiatiefnemers voor een cryptoproject waarbij meer aandacht is voor de zorgen van toezichthouders. De munt zal gekoppeld worden aan de dollar. Het consortium dat samen met Facebook aan diem werkt zegt ook te werken aan beleid om witwassen via de munt tegen te gaan. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe cryptomunt wordt gelanceerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Facebook 62% zegt verkopen 8 stemmen
Facebook 62% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Flowermountain 2 december 2020 08:15
    Libra was z'n tijd ver vooruit.

    ''Het libra-project in zijn initiële vorm liep tegen een muur van weerstand aan. Toezichthouders maken zich zorgen dat libra de invloed van centrale banken zou kunnen ondermijnen, met financiële instabiliteit tot gevolg. Ook bestaat vrees dat de cryptomunt door criminelen makkelijk kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld witwassen.''

    Met andere woorden, de banken zijn bang om overbodig te worden. Het gelul over witwassen kennen we nu wel. Laten we dat eens afzetten tegen de hoeveelheden fiat currency's die worden witgewassen of circuleren in het criminele circuit.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare