Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Einde aan gratis rolkoffer aan boord bij easyJet

Gepubliceerd op 1 december 2020 19:51 | Views: 3.698 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 21 jan

4,82 -0,13 (-2,67%)

LONDEN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij easyJet versobert binnenkort zijn bagagebeleid voor passagiers. Nu mogen alle passagiers nog kosteloos naast hun handtas een groter stuk handbagage, zoals rolkoffers, meenemen naar hun zitplaats. Na 10 februari is dit alleen nog toegestaan als klanten stoelen met extra beenruimte of een zitplaats vooraan hebben geboekt.

Met het striktere bagagebeleid volgt easyJet het voorbeeld van concurrent Ryanair, dat sinds het najaar van 2018 al extra kosten in rekening brengt voor het meenemen van grote stukken handbagage. De ingreep komt op het moment dat de luchtvaart in een diepe crisis zit door reisbeperkingen tegen de coronapandemie, waarbij easyJet slechts 20 procent van zijn normale vliegschema uitvoert.

Met de aanscherping van de regels voor handbagage boort easyJet ook een extra inkomstenbron aan. Voor extra beenruimte of het inchecken van ruimbagage moet immers extra betaald worden. Vorig jaar, toen de luchtvaart nog geen last had van de coronacrisis, waren bijkomende betalingen voor bijvoorbeeld extra zitruimte goed voor een vijfde van alle omzet van easyJet.

Volgens de Britse luchtvaartmaatschappij zelf gaat het er vooral om dat reizigers meer meer duidelijkheid hebben over de mogelijkheden voor hun bagage. Nu geldt namelijk nog dat grote koffers of tassen mee mogen naar het passagiersgedeelte, mits ze in de lockers boven de zitplaatsen passen. Chaotische situaties met bagage die hier uiteindelijk niet in passen, zouden zorgen voor vertragingen en daar wil easyJet nu van af. "Punctualiteit is belangrijk voor onze klanten", stelt hoofd commerciële zaken Robert Carey.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Sir Cryptalot 1 december 2020 21:21
    Al dat gegoochel altijd met prijzen en toeslagen om ergens je winstmarge uit te halen. Dat er überhaupt nog mensen zijn die zo’n bedrijf willen beginnen. Enkel stress, altijd gezeik met vakbonden, veiligheid, overlast gevende passagiers, vervuilings stigma, aanslagen, moordende concurrentie en dan nu weer Covid.

    Wat mij betreft mag het weer duur worden met de fantasie van Pan-Am uit 1968.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare