Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Industriecijfers en vaccinnieuws zetten Wall Street hoger

Gepubliceerd op 1 december 2020 15:50 | Views: 2.282

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met duidelijke winsten aan de eerste handelsdag van december begonnen. Sterke cijfers over de Chinese industrie steunden het beleggerssentiment. Daarnaast was er de hoop op een snelle uitrol van vaccinatieprogramma's tegen het coronavirus.

De Dow-Jonesindex noteerde in de openingsminuten 1,1 procent hoger op 29.959 punten. De brede S&P 500 steeg 1 procent tot 3659 punten en technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,8 procent tot 12.290 punten.

Na eerder al versnelde goedkeuring in de Verenigde Staten voor hun coronavaccin te hebben aangevraagd, zetten farmaceuten Pfizer (plus 3,2 procent) en BioNTech (min 0,4 procent) dezelfde stap in de Europese Unie. Mogelijk is die beoordeling voor het eind van het jaar afgerond.

Door het positieve vaccinnieuws staan bedrijven die gevoelig zijn voor de ontwikkelingen rond het coronavirus in de belangstelling. Zo gingen Delta Air Lines en United Airlines tot 1,4 procent vooruit. Cruisebedrijven als Royal Caribbean Cruises en Carnival wonnen tot 3,6 procent.

Zoom Video Communications kelderde 12 procent na de presentatie van kwartaalcijfers. De onlinevergaderdienst heeft in het derde kwartaal opnieuw weliswaar enorm geprofiteerd van het vele thuiswerken door de coronacrisis, maar waarschuwde ook voor druk op de marges.

Olie- en gasconcern ExxonMobil kondigde aan tussen de 17 miljard en 20 miljard dollar aan afschrijvingen te verwachten. Het aandeel steeg desondanks 2,2 procent. Andere oliemaatschappijen, zoals Chevron en ConocoPhillips, stegen eveneens ruim 2 procent door oplopende olieprijzen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. Palias 1 december 2020 17:05
  quote:

  suer schreef op 1 december 2020 16:51:


  natuurlijk het gaat beter als voor de corona ,612 punten bijna hoogste stand in 5 jaar tijd


  Dat vind ik altijd zo'n nietszeggende opmerkingen.

  Nee het gaat niet beter.. Het merendeel van de waarde-aandelen staat nog altijd voor meer dan 50% beneden hun waarde in vergelijking met januari 2020.

  De enige reden dat de AEX an sich zo hoog staat is vanwege de recordstanden van de tech-aandelen en hun gezamenlijke weging op de AEX.
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare