Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Airbnb wil 2,6 miljard dollar ophalen met beursgang

Gepubliceerd op 1 december 2020 14:28 | Views: 1.789

EUR/USD 15:43

1,21 +0,00 (+0,25%)

NEW YORK (AFN) - Woningverhuursite Airbnb wil tot 2,6 miljard dollar ophalen met zijn beursgang. Het bedrijf gaat 51,9 miljoen aandelen aanbieden voor een prijs van tussen de 44 en 50 dollar per stuk. Als de hoogste prijs wordt gehaald, betekent dit dat heel Airbnb rond de 35 miljard dollar waard is. De precieze datum van de beursgang op techbeurs Nasdaq is nog niet bekend.

Vroege investeerders, oprichters en bestuurders van Airbnb houden na de beursgang de controle over het bedrijf. Hun aandelen krijgen twintig stemrechten per aandeel, de nieuwe aandelen die de onderneming uitgeeft hebben het recht op een stem per stuk.

Airbnb stelde eerder dit jaar de geplande beursgang uit nadat de toerismesector wereldwijd vrijwel stil kwam te liggen door de coronasector. In thuismarkt de Verenigde Staten herstelde het bedrijf zich echter snel weer omdat veel mensen liever niet in een groot hotel op vakantie wilden en kozen voor een privéwoning via het platform.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare