Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Slecht AEX-index de grens van 600 punten?

Gepubliceerd op 1 dec 2019 om 16:08 | Views: 5.768

AEX 13 dec

602,86 +3,15 (+0,53%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen trappen maandag de laatste maand van het jaar af. De grote vraag daarbij is of de AEX-index de grens van 600 punten slecht. De leidende index in Amsterdam schurkte vrijdag andermaal aan tegen het niveau dat sinds 2001 niet meer als slotstand in de boeken ging.

De maand december staat normaal gesproken bekend als een van de betere beursmaanden van het jaar. Volgens een rapport van ING is het vertrouwen van particuliere beleggers in Nederland in november ook nog eens toegenomen.

De stemming op de handelsvloeren zal grotendeels worden bepaald door het overleg tussen China en de Verenigde Staten. China drong de laatste weken herhaaldelijk aan op het terugdraaien van Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen. Op 15 december worden mogelijk extra tarieven van kracht. Verder is de blik de komende tijd gericht op het Verenigd Koninkrijk. De Britten gaan op 12 december naar de stembus.

NN Group

Qua bedrijven staat AEX-fonds NN Group, dat woensdag een beleggersdag houdt, in de schijnwerpers. Ook winkelbedrijven weten de aandacht op zich gericht nu de stofwolken van koopjesfestijn Black Friday zijn opgetrokken. Steeds meer retailer doen mee met het uit de Verenigde Staten overgewaaide koopjesfestijn. De maandag na Thanksgiving Day staat doorgaans te boek als Cyber Monday, als op internet naar koopjes wordt gespeurd.

De komende week volgen onder meer cijfers over de bedrijvigheid in de industrie en de dienstensector in verschillende landen. Loonstrookverwerker ADP komt woensdag met zijn maandelijkse banenrapport in de VS. Dat cijfer loopt vooruit op het overheidsrapport op vrijdag. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt bepalen mede de monetaire koers van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve.

Nederlandse cijfers

Uit Nederland volgen komende week onder meer cijfers over de inflatie. Verder worden cijfers over de economische groei in Europa gemeld. Uit de VS volgen ook nog data over de fabrieksorders, de industriële productie en de handelsbalans.

In Wenen komen de landen van oliekartel OPEC en hun bondgenoten bijeen. Zij praten onder meer over het al dan niet verlengen of verdiepen van afspraken over productiebeperkingen. Die werden eerder ingesteld om de prijzen te stutten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 80% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bezoeky
0
De beurs is de beurs niet meer.
Er zijn tal van invloeden die de beurs dusdanig beinvloeden dat de beurs stand slechts een (bewuste)indicatie is en geen werkelijkheid meer.
Lepre Chaun
0
De bevinding die aanstuurt op een AEX stand van 670 komt uit de Fibonacci Extension techniek. Sta mij toe een kleine toelichting te geven. De Fibo Retracements kent u waarschijnlijk wel. Dat is het berekenen van steunniveaus in geval er een correctie start in een uptrend. Van de meest recente opleving worden dan de retracements berekend, veelal de 38,2%, 50% en 61,8% retracements, dit zijn niveaus waar de correctie kan opdrogen. Onder 61,8% is zelfs een 100% terugval mogelijk, ofwel helemaal terug naar het startpunt van de actiebeweging.

Welnu, deze techniek wordt ook toegepast om toekomstige koersdoelen te berekenen als de correctie klaar is en de uptrend een vervolg krijgt. Voor de liefhebber de volgende berekening ter illustratie.
Bijlage:
Foxred
0
Is gewoon even afwachtte of de financiële waarde gaan meedoen de aankomende maand, dan kan het best boven de 600.
kooning
0
Als de zwaargewichten in de AEX zoals RD en ING die achtergebleven zijn wat zullen herstellen verwacht ik wel dat we op 610-615 punten het jaar uit gaan. Zelf ben ik vorige week in Shell gestapt omdat ik nog wel verwacht dat die een eurootje gaan stijgen van 26 naar 27,xx de komende maand.
nestel
0
China, beter dan verwaCht. De Nikkei staat hierdoor hoger. 600 here we come!
Ook ik ben vrijdag flink in Shell gestapt. Mochten ze dalen, bijv omdat er Getrumped wordt, dan wordt er bijgekocht voor het dividend. Mochten ze stijgen tot 27,50, dan gaan ze er weer uit. Echt wel, sell Shell. En dan lager weer terugkipen op de volatieliteit.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links