Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING-baas wil Europese bankenunie verdiepen

Gepubliceerd op 1 dec 2019 om 09:08 | Views: 4.538 | Onderwerpen: Europa

ING 17:39

10,64 +0,21 (+2,05%)

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse voorstel om de Europese bankenunie te verdiepen heeft de steun van ING-baas Ralph Hamers. Hij schaarde zich in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag achter de plannen.

Volgens Hamers zou een bankenunie kredietverstrekkers versterken. "Het banksysteem zou stabieler en efficiënter zijn. Maar één belangrijk element ontbreekt nog en dat is het Europese depositogarantiestelsel. Dit is de enige manier om de bankenunie te voltooien. Dit moet absoluut gebeuren", zo zei hij.

Met de bankenunie wil de EU grofweg drie doelen bewerkstelligen. De unie wil zorgen voor verdere financiële stabiliteit door een depositogarantiestelsel, gelijke regels voor banken in Europa, en sneller ingrijpen dan voorheen bij problemen.

Risico's verminderen

Volgens een recent plan van de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz, zou Duitsland bereid zijn om meer samenwerking te overwegen bij het garanderen van deposito's. Duitsland was juist jarenlang tegen een dergelijke stap.

De Duitse geste kwam met een lijst van eisen gericht op het verminderen van risico's in de Europese banksector. Zo zouden onder meer limieten gesteld moeten worden aan de hoeveelheid schulden die bij banken uit kunnen staan zonder dat voorzieningen worden getroffen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 77% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Knight V
1
Grapjassen...
Ze vergelijken NL en DtsL met andere landen, alsof het normale zaak vd wereld is.
Denk je nou echt dat wij rekening gaan open bij een Poolse Bank.
CEO's zijn ook vh padje af, ze kunnen niet meer logisch nadenken. 17 landen die zoveel van elkaar verschillen, qua cultuur, normbesef, zakendoen, discipline en (haha) depositogarantie.

EU is een farce. Zelfs ten tijde van een handelsoorlog kunnen ze niet eens profiteren om een groei te bewerkstelligen of betere samenwerking met de Chinezen.
Staan langs de zijlijn en dan verbaast zijn dat er geen groei is, maar wel reklame maken om banken op 1 lijn te krijgen... wat een stupiditeit.
Een CEO moet zich druk maken, waarom de economie niet groeit als ze maandenlang 20 miljard krijgen.

sniper22
1
Vanwege aanstaande liquiditeitsproblemen wordt het de grote banken te heet onder de voeten....waar rook is is vuur...2020...het jaar van een nieuwe bankencrisis in Europa....deutsche bank zit volledig onder de schulden en zal bij een crisis als eerste ontmanteld worden.....oeps....nu snap ik waarom de grote banken de bankenunie willen verdiepen-..om hun zelf veroorzaakte shit te verdoezelen voor de burger...roofbanken zijn het geworden in plaats van spaarbanken.
Response
0
Een prima idee Ralph! En als het fout gaat springen wij als belastingbetaler wel weer bij.
Jos2233
0
Redelijk veel ongefundeerde negativiteit hier. Een verdieping van de banken unie zou de EU veel goed doen. Een verdieping is juist bedoelt om de belasting betaler er buiten te houden als er een bank omvalt en het spreekt voor zich dat het geld efficiënter wordt uitgeleend als er een banken unie is. De reden dat deze er nu nog niet is, is de angst dat (Zuid) Europese banken te veel oninbare schulden op de balans hebben staan. De laatste paar jaar zijn deze schulden fors verminderd en wordt het hoog tijd voor een verdieping van de banken unie.
Zeer goed plan!
Bill Warren
0
Maar dit zou betekenen dat banken garant zich verbinden/ garant staan voor elkaar. Dus voor Nederlandse banken met een gezonde balans is dit toch een behoorlijk risico. Als de (zuid) europese banken omvallen moet de aandeelhouder van ING en ABN daar dan voor bloedden?
Inderdaad de belasting betaler wordt hierdoor wel ontzien.
Jos2233
0
quote:

Bill Warren schreef op 2 dec 2019 om 14:51:


Maar dit zou betekenen dat banken garant zich verbinden/ garant staan voor elkaar. Dus voor Nederlandse banken met een gezonde balans is dit toch een behoorlijk risico. Als de (zuid) europese banken omvallen moet de aandeelhouder van ING en ABN daar dan voor bloedden?
Inderdaad de belasting betaler wordt hierdoor wel ontzien.


Ja Bill, als er na voltooiing van de banken unie banken omvallen moeten andere banken daar voor opdraaien. De laatste paar jaar is de schuld positie van Zuid Europese banken fors verbeterd. Het grootste probleem in de EU is Deutsche Bank. Het voordeel is dat het geld veel efficiënter kan worden uitgeleend en aangetrokken. Voor bank aandelen is een verdieping van de bank unie een zeer groot belang. Europese banken hebben een enorme onderwaardering t.o.v. Amerikaanse banken. Deze onderwaardering kan hiermee worden verminderd.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links