Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Werkloosheid in eurozone daalt verder

LUXEMBURG (AFN) - De werkloosheid in de eurozone is in oktober licht gedaald, naar het laagste niveau sinds juli 2009. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat donderdag.

In oktober had 9,8 procent van de beroepsbevolking in de eurolanden geen betaalde baan, tegen 9,9 procent een maand eerder. In oktober 2015 bedroeg de werkloosheid nog 10,6 procent. Eurostat telde in totaal 15,9 miljoen werklozen in de muntunie. Dat waren er 178.000 minder dan in september.

De laagste werkloosheid werd met 4,1 procent gemeten in Duitsland. In Griekenland en Spanje staat de arbeidsmarkt er nog altijd het slechtst voor. Met respectievelijk 23,4 en 19,2 procent is de werkloosheid daar echter wel duidelijk lager dan een jaar geleden. In Nederland kwam de werkloosheid volgens de Europese meetmethode uit op 5,7 procent.

Jongeren

De werkloosheid onder jongeren nam ook af, naar 19,9 procent in oktober. Een jaar eerder had 22,2 procent van de jongeren tot 25 jaar in de eurozone ongewenst geen werk.

In de hele Europese Unie zakte de werkloosheid in oktober naar 8,3 procent, tegen 9,1 procent een jaar eerder. Daarmee staat de werkloosheid in de EU nu op het laagste peil sinds februari 2009.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links