Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alom bekend beeld bij handelsbericht PostNL

Alom bekend beeld bij handelsbericht PostNL

AMSTERDAM (AFN) - Postbedrijf PostNL zal maandag in het handelsbericht over het derde kwartaal het alom bekende beeld laten zien; namelijk minder post- en meer pakketbezorging. Al met al komt de omzet hoger uit en ook het onderliggende cash bedrijfsresultaat zal zijn gestegen, zo blijkt uit een rondgang van PostNL zelf langs analisten die het post- en pakketbedrijf volgen.

De kenners gaan er in doorsnee van uit dat het postvolume in Nederland met dik 9 procent is gedaald. De totale omzet van 657 is meer dan de 638 miljoen euro in het derde kwartaal een jaar geleden, geholpen door de gestegen pakketvolumes.

Het onderliggende cash bedrijfsresultaat komt volgens de analisten over de voorbije maanden uit op 27 miljoen euro tegenover 23 miljoen euro een jaar eerder. Verder zal PostNL 14 miljoen euro aan kostenbesparingen hebben gerealiseerd.

Fusie-ontwikkelingen

Verder zal er gelet worden op de fusie-ontwikkelingen. PostNL kreeg onlangs onder strenge voorwaarden groen licht voor de krachtenbundeling met rivaal Sandd. De deal is ingegeven door de aanhoudende krimp van de postmarkt. PostNL betaalt 105 miljoen euro in contanten voor Sandd. Ook zal er nog voor circa 25 miljoen euro aan overige vorderingen worden overgenomen.

PostNL zei eerder de integratie van de beide netwerken ergens in het eerste halfjaar van 2020 af te kunnen ronden. De verwachte jaarlijkse synergievoordelen van de samensmelting lopen de komende jaren op naar zo'n 50 miljoen tot 60 miljoen euro, waarbij het volledige voordeel in 2022 bereikt moet zijn. PostNL betaalt ook tijdelijk geen dividend aan zijn aandeelhouders.

Kenners verwachten na afronding van de fusie een behoorlijk rendement, wat zich op termijn zou moeten vertalen in een hoger dividend. Concurrenten van PostNL, met name in de pakketmarkt, zijn bang dat het postbedrijf subsidies voor de postbezorging inzet bij zijn pakketdiensten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,225 17:35
-0,016 -1,29%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links