Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer huurinkomsten voor Eurocommercial

Gepubliceerd op 1 november 2019 08:39 | Views: 3.614

Eurocommercial Properties 12:41

10,68 +0,38 (+3,69%)

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder Eurocommercial Properties heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer huurinkomsten opgestreken. Vooral bij het vernieuwen van contracten wist de firma deze opbrengsten op te voeren.

De totale huurinkomsten stegen tot 52,1 miljoen euro, tegenover 49,4 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Op vergelijkbare basis namen de opbrengsten met 2,3 procent toe, waarbij de Zweedse markt voor de sterkste stijging zorgde. Van alle panden in bezit van Eurocommercial stond 0,7 procent leeg. Topman Jeremy Lewis noemt de resultaten goed, tegen een achtergrond van beperkte economische groei in Europa. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde Eurocommercial is actief in België, Frankrijk, Italië en Zweden.

Het directe beleggingsresultaat kwam uit op 30 miljoen euro. Dat is vrijwel even hoog als in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar en in lijn met de verwachtingen. De nettowinst daalde tot 11,2 miljoen euro, tegenover 39,2 miljoen euro een jaar eerder. Die daling is volgens Eurocommercial het gevolg van de lage rentes in de eurozone en Zweden, waardoor een portefeuille met bepaalde derivaten minder waard is geworden.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Eurocommercial Properties 62% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Eurocommercial Properties

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Marco1337 1 november 2019 18:27
  quote:

  Branco P schreef op 1 november 2019 10:30:


  nee rentedaling zorgt voor een negatievere marktwaarde van de afgesloten renteswaps. Die renteswaps zullen uiteindelijk vanzelf aflopen en dan is die negatieve marktwaarde ook uit de boeken. Zeker geen Vestiapraktijken!


  Onzin! Bij het hedgen zou een rente stijging of daling niet moeten zorgen voor een verandering in het resultaat van deze proporties. Dat zijn dus wel degelijk Vestia praktijken.

  20 miljoen verklooien door het afdekken van renterisico noem ik een zeer kwalijke zaak. Dat afdekken renterisico is veranderd in speculeren.
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare