Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Detacheerder Brunel krikt omzet op

Gepubliceerd op 1 november 2019 08:16 | Views: 4.038 | Onderwerpen: detachering

Brunel 17:30

6,37 +0,05 (+0,79%)

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald. Daarnaast ging de brutowinst uit voortgezette activiteiten omhoog. Onlangs kwam Brunel nog met een winstwaarschuwing en de aankondiging te stoppen met het onderdeel Brunel Industrial Services (BIS) in Texas.

De omzet klom op jaarbasis met 11 procent tot 260 miljoen euro. Het brutoresultaat uit voortgezette activiteiten steeg met 13 procent tot 14 miljoen euro. Dat resultaat inclusief BIS daalde met 39 procent tot 7 miljoen euro. BIS leed een operationeel verlies in het derde kwartaal van 6,5 miljoen euro. Het onderdeel kampt met de zwakkere markt voor schaliegas in de Verenigde Staten.

Brunel verwacht voor het vierde kwartaal een operationeel verlies van 2,5 miljoen euro voor BIS en eenmalige kosten van 8 miljoen euro in verband met het staken van de activiteiten en het versnellen van de afronding van lopende projecten.

Dividend

De onderneming zette recent de prognose voor het gerapporteerde brutoresultaat voor het gehele jaar op 15 miljoen tot 20 miljoen euro. Eerder rekende de Brunel nog op een resultaat tussen de 38 miljoen en 43 miljoen euro. Het bedrijf handhaafde wel zijn omzetverwachting voor 2019. Daarbij wordt gerekend op 980 miljoen tot ruim 1 miljard euro aan opbrengsten. De brutowinst uit voortgezette activiteiten zou moeten uitkomen tussen de 37 miljoen en 42 miljoen euro.

De onderneming kondigde verder aan dat het dividend voor 2019 zal worden gebaseerd op genormaliseerde winsten, dus het resultaat uit voortgezette activiteiten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Brunel International

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare