Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING en ASMI stralen op drukke beursdag

ING en ASMI stralen op drukke beursdag

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen donderdag verder omhoog na de stevige koerswinsten een dag eerder. De handel werd opnieuw gedomineerd door een flinke hoeveelheid bedrijfsresultaten. Op het Damrak vielen de handelsberichten van ING en ASMI in de smaak bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent hoger op 522,26 punten. De MidKap klom 1,9 procent tot 750,52 punten. Frankfurt won 1 procent en Parijs steeg 0,5 procent. Londen klom 0,3 procent voorafgaand aan het rentebesluit van de Bank of England.

ING ging aan kop bij de hoofdfondsen met een plus van 5,8 procent. Het financiële concern zag de kwartaalwinst kelderen door de megaboete die de bank onlangs heeft gekregen voor witwassen. Zonder die flinke last presteerde ING wel beter dan verwacht.

Shell

Olie- en gasconcern Shell boekte minder winst dan gehoopt en sloot de rij met een min van 1,1 procent. Staalproducent ArcelorMittal won 1,1 procent na cijfers.

In de MidKap prijkte chiptoeleverancier ASMI bovenaan met een winst van 15 procent na een sterk kwartaalbericht. Metalenspecialist AMG, die de omzet en winst wist op te krikken, werd 7,9 procent hoger gezet. Financieel dienstverlener Intertrust, die de kwartaalwinst zag dalen, stond onderaan met een min van 4,6 procent. Technologiegroep TKH, die ook met een handelsbericht kwam, zakte 0,1 procent.

Extreme hitte

Veevoerbedrijf ForFarmers, dat afgelopen kwartaal veel last had van de extreme hitte, verloor 5,9 procent bij de kleinere bedrijven. Op de lokale markt zakte Brill 7 procent. De wetenschappelijk uitgeverij gaf een winstalarm na een teleurstellend kwartaal.

In Zürich won Swiss Re 1,7 procent na meevallende cijfers van de herverzekeraar. De bank Credit Suisse, die ook met resultaten kwam, daalde 2,2 procent. Telecomreus BT schroefde zijn winstverwachting op en dikte ruim 9 procent aan in Londen. In Kopenhagen won Danske Bank 3,6 procent na een handelsbericht.

De euro noteerde op 1,1376 dollar, tegen 1,1318 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 64,79 dollar. Brentolie kostte 1 procent minder op 74,28 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI
ING

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 589,400
    -2,29% -13,800
  2. ING Groep 09:45
    14,848
    -1,33% -0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links