Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Intertrust blijft bij verwachtingen

AMSTERDAM (AFN) - Financieel dienstverlener Intertrust heeft in het derde kwartaal een hogere omzet gehaald. De aangepaste winst per aandeel daalde daarentegen, onder andere door hogere belastingen. Het bedrijf handhaaft zijn verwachtingen voor het hele jaar.

De opbrengsten in het derde kwartaal stegen op jaarbasis 3,1 procent tot 121,8 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat daalde 1,4 procent tot 45,9 miljoen euro. Die daling is onder meer te wijten aan een eenmalig vrijgekomen bedrag in het derde kwartaal van 2017. De nettowinst bedroeg 19,2 miljoen euro, 0,9 procent meer dan een jaar eerder.

Topvrouw Stephanie Miller noemt de resultaten ,,in lijn met de verwachtingen'', ondanks mindere resultaten in Nederland en Jersey. In Nederland speelt onzekerheid rond nieuwe belastingwetgeving. In Jersey verloor Intertrust in het tweede kwartaal een grote klant voor de divisie vermogensbeheer.

Belastinghervorming

In de Verenigde Staten profiteerde Intertrust juist van een recente belastinghervorming. Daar steeg de vraag naar financiële diensten voor kapitaalmarkten en investeringsfondsen, door meer beweeglijkheid op de aandelenmarkten. In Luxemburg groeide de onderneming met dubbele cijfers, dankzij gunstige marktomstandigheden voor vastgoedfondsen en private equity.

De prognoses voor heel het jaar blijven ongewijzigd. Intertrust rekent op een omzetgroei van 3 procent en verwacht een dividend van 40 tot 50 procent van de aangepaste nettowinst uit te keren.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links