Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ArcelorMittal: staalmarkten blijven gunstig

ArcelorMittal: staalmarkten blijven gunstig

LUXEMBURG (AFN) - De marktomstandigheden in de staalindustrie blijven positief ondanks de oplopende handelsspanningen in de wereld, de importheffingen en de zorgen over een afzwakkende economische groei. Dat meldde 's werelds grootste staalproducent ArcelorMittal in een bericht over de derdekwartaalresultaten.

Het in Amsterdam genoteerde ArcelorMittal boekte een bedrijfsresultaat (ebitda) van ruim 2,7 miljard dollar, tegen meer dan 1,9 miljard dollar een jaar eerder. In het tweede kwartaal was dit resultaat bijna 3,1 miljard dollar. De omzet bedroeg 18,5 miljard dollar. Het bedrijf verscheepte in de afgelopen periode 20,5 miljoen ton staal. Dat is een daling van 5,5 procent vergeleken met de voorgaande periode.

In een toelichting verklaarde topman Lakshmi Mittal dat de vraag naar staal robuust blijft, met een gezonde bezettingsgraad. Wel blijft ArcelorMittal bezorgd over de wereldwijde overcapaciteit in de staalsector en de hoge importniveaus in verschillende markten.

Overnames

De wereldwijde staalvraag neemt dit jaar naar verwachting met 2 tot 3 procent toe, aldus het bedrijf. Daarmee handhaafde de onderneming haar eerdere prognoses voor de groei van de mondiale staalvraag.

Het AEX-bedrijf liet verder weten dat de overname van de Italiaanse staalfabrikant Ilva definitief is afgerond. ArcelorMittal gaf aan vertrouwen te hebben in een succesvolle integratie en snelle verbetering van de resultaten van Ilva, dat eigenaar is van de grootste staalfabriek in Europa in de Zuid-Italiaanse stad Taranto.

Ook won het staalconcern onlangs de overnamestrijd rond de failliete Indiase branchegenoot Essar Steel. ArcelorMittal stelde dat deze overname een unieke mogelijkheid biedt om een sterke positie op te bouwen in India, de snelst groeiende staalmarkt ter wereld.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Deutsche Bank haalt ArcelorMittal van de kooplijst 1
  2. 08 feb Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ArcelorMittal

23,780 11:45
-0,020 -0,08%
Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links