Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ForFarmers voelt effecten warme zomer

LOCHEM (AFN) - Veevoerbedrijf ForFarmers heeft in het derde kwartaal veel last gehad van de extreme hitte in juli en augustus. Door slechte oogsten stegen de grondstofprijzen onverwacht snel. Bovendien was het bedrijf door de lage waterstand meer geld kwijt aan extra transporten, omdat binnenvaartschepen minder zwaar beladen mochten worden.

De ongunstige ontwikkelingen drukten in het derde kwartaal op de resultaten van ForFarmers. Het onderliggende operationele bedrijfsresultaat liet in de drie maanden tot en met september een ,,duidelijke daling'' zien, staat in een verklaring. Precieze cijfers over de afgelopen verslagperiode geeft het bedrijf niet.

ForFarmers kon de gestegen kosten voor grondstoffen niet vlot doorberekenen in zijn eindprijzen. Daardoor zal het beursgenoteerde bedrijf de zomerhitte ook nog in het vierde kwartaal in zijn resultaten voelen, zo verwacht topman Yoram Knoop. Daar komen extra kosten voor de integratie van vier overgenomen branchegenoten bovenop.

Afrikaanse varkenspest

Een nieuw punt van zorg is de uitbraak van de Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in België. Die voor varkens dodelijk ziekte is tot nu toe beperkt gebleven tot 155 dieren in een natuurgebied in Wallonië, maar ForFarmers blijft alert alle ontwikkelingen volgen.

Al met al verkocht ForFarmers het afgelopen kwartaal meer veevoer en zaden dan een jaar eerder, dankzij toegenomen vraag in Duitsland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. In thuisland Nederland verkocht ForFarmers minder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11 apr Jaarvergadering ForFarmers keurt dividendvoorstel goed
  2. 23 feb Strategiewijziging ForFarmers werpt vruchten af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ForFarmers

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ForFarmers

2,455 15 apr
0,000 0,00%
Premium

Strategiewijziging ForFarmers werpt vruchten af

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links