Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Federal Reserve houdt rente onveranderd

WASHINGTON (AFN) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, houdt de rente onveranderd. Waarschijnlijk gaat in december de rente wel omhoog.

Het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten blijft op 1 tot 1,25 procent. Het besluit om de rente te handhaven was algemeen verwacht op de financiële markten. In juni krikte de centrale bank de rente nog op. Sinds december 2015 heeft de Fed de rente vier keer verhoogd.

De markt is op het moment vooral benieuwd naar de kandidaat van president Donald Trump als nieuwe Fed-voorzitter. Trump heeft gezegd dat hij donderdag met een besluit komt. De termijn van huidig voorzitter Janet Yellen loopt in februari af. Naar verluidt neigt Trump naar de benoeming van Fed-bestuurder Jerome Powell.

Inflatie

Het besluit om de rente ongewijzigd te laten was unaniem na de tweedaagse vergadering van het beleidsbepalende comité van de Fed. In een verklaring stelde de centrale bank dat de arbeidsmarkt verder aansterkt en dat de economische activiteit solide vooruitgang laat zien ondanks de verstoringen door de orkanen die de VS teisterden.

Verder herhaalde de Fed zijn verwachting dat de inflatie op de middellange termijn zal stijgen naar de doelstelling van 2 procent. Ook boekt de centrale bank vooruitgang met het afbouwen van zijn balans van 4500 miljard dollar, waarmee in oktober werd begonnen, aldus de verklaring.

Geen toelichting

Fed-voorzitter Yellen geeft geen toelichting op het rentebesluit. Bij het besluit in december zal zij wel een nadere toelichting geven. De markt is er vrijwel van overtuigd dat volgende maand de rente zal worden verhoogd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links