Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Standard Chartered verdubbelt kwartaalwinst

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse bank Standard Chartered heeft zijn winst afgelopen kwartaal meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Toch ging het aandeel van de bank die zich richt op opkomende markten stevig omlaag op de beurs in Londen. Kenners hadden op betere resultaten gehoopt en zien geen kans meer op een dividenduitkering aan het einde van het jaar.

De in Azië, het Midden-Oosten en Afrika actieve bank meldde een brutowinst van 774 miljoen dollar, tegen een winst van 317 miljoen dollar een jaar eerder. Er hoefde flink minder geld opzij gezet te worden voor slechte leningen. De totale inkomsten liepen met 4 procent op, tot 3,6 miljard dollar. De kosten gingen echter ook met 4 procent omhoog, naar 2,5 miljard dollar.

Standard Chartered heeft zware jaren achter de rug. Het financiële concern kreeg onder meer stevige boetes in de VS vanwege het overtreden van handelssancties. Daarnaast werden er stevige verliezen geleden op riskante leningen. Onder topman Bill Winters probeert de bank het tij te keren en tevens de weg naar groei weer in te zetten. Ondanks de winstsprong wil dat laatste nog niet echt lukken.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links